Nyereményjátékok

Tökéletes szájápolás?! Illúzió vagy elérhető valóság?

Mit jelent a tökéletes szájápolás? Nem csupán a lepedék eltávolítását, hanem az íny és a fogak megóvását is. Ehhez elengedhetetlen a helyes fogmosási technika és egy megfelelő eszköz együttes alkalmazása.

Tökéletes szájápolás?! Illúzió vagy elérhető valóság?Talán túl egyértelműnek tűnik a válasz, de belegondoltál-e már abba, hogy miért is van szükség a fogak tisztítására?

Azért, mert a fogfelület – a szájüreg többi részével ellentétben – nem újul meg, miközben kóros mennyiségű és minőségű baktérium rakódik rá. Ez a baktérium-felhalmozódás a felelős a fogszuvasodás és a fogágybetegség kialakulásáért.

Egy fognak a szájüreggel érintkező 5 felszíne közül a legfontosabb az ínyszéli barázda (fog és íny találkozása), illetve a fogközök tisztítása. A cél tehát, hogy a mindennapi szájápolás hatékony és kíméletes legyen, így megőrizhető fogaink épsége és egészsége.

Az út a tökéletes szájápoláshoz: az első lépés a „hogyan?”, a második a „mivel?” megismerése.

Nagyon nehéz a fogmosás helyes módszerét írásban átadni, hiszen ahhoz, hogy a megfelelő mozdulatokat elsajátítsuk, a szakembernek szemtől szembe, egyénre szabottan kell azokat megtanítania. A lényeg, hogy fogkefénket kb. 45°-os szögben tartva, a sörtéket az ínyszéli barázdába bevezetve, finom, körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a lepedéket.

Tökéletes szájápolás?! Illúzió vagy elérhető valóság?

A „mivel?” kérdés megválaszolása ennél már sokkal egyszerűbb. Hiszen ahhoz, hogy a fenti módszerrel ne sértsük meg az ínyt és a fognyaki területet, de mégis alaposan tisztítsunk, egy puha, de rendkívül sűrű sörtéjű fogkefét kell választanunk.

Tökéletes szájápolás?! Illúzió vagy elérhető valóság?A svájci Curaprox CS 5460 Sensitive fogkefe tökéletes erre a feladatra. Jellemzője az ergonomikus, nyolcszögletű nyél, a kisméretű fej, a speciális Curen® sörték, melyek kiemelkedő száma (5460 db) rendkívül alapos tisztítást tesz lehetővé.

Ráadásul a dizájn is tetszetős, igazi retró, lenyűgöző színekkel. Talán sosem hinnéd, de a fogmosás ezzel élmény lehet. Egyszerűen tökéletes.

 

További információk!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top