Nyereményjátékok

A szülőké a felelősség az interneten

Házirend. A szó ugyan elcsépelten hangzik manapság, az internet elterjedésével azonban szükséges lenne, hogy a házirend ismét beférkőzzön a családok mindennapjaiba. Különösen, ha gyermekeink online életéről van szó.

A valóság

Tudta például, hogy a közösségi oldalakat használó gyerekek kétharmadát érte már negatív tapasztalat? Sokszor ártalmatlannak tűnnek ezek az oldalak, de a szülőknek sem szabad elfelejteniük, hogy a kiberbűnözők is haladnak a korral. Persze nem csak a közösségi média jelent veszélyt: tízből közel négy gyerek már komolyabb veszélyekkel is szembesült internetezés közben, helytelen képeket kapott idegenektől, vagy zaklatták.

 

A szülőké a felelősség az interneten

A védelem fontossága

A szülők ugyanakkor az internethasználatra vonatkozó alapszabályok felállításával sokat tehetnek gyermekeik online védelméért. Ahol bevezették ezeket a szabályokat, ott a gyerekek alig több, mint felét érte negatív tapasztalat az interneten, szemben azokkal akik nem tartották be a házirendet, itt az arány 82 százalék volt.

 

„Épp úgy, ahogy a való életben, gyermekeinknek az interneten is szükségük van tanácsokra, útmutatásra, amelyek segítenek nekik eligazodni és elsajátítani a helyes viselkedést, ez pedig nagyban múlik a szülőkön. Az új Norton 360 v6-os szoftverünk révén egy olyan eszközt ajánlunk, amelynek köszönhetően a szülők tájékozódhatnak, hogy gyermekeik mennyi időt töltenek a számítógép előtt, valamint figyelemmel kísérhetik internetezési szokásaikat. Ezzel azt is elősegítik, hogy gyermekeik elsajátítsák a helyes internethasználatot” – mondta Rakoncza Zsolt, a Norton magyarországi képviselője.

 

Hogyan védjük meg gyermekünket az interneten?

Állítsunk fel a helyes internetes viselkedésre vonatkozó házirendet – ez jelentős segítséget jelenthet a negatív tapasztalatok elkerülésében. Egy őszinte beszélgetés sokat segíthet. Hívjuk fel gyermekünk figyelmét a veszélyekre! Biztosítsuk gyermekünk biztonságát olyan védelmi eszközzel, mint az új Norton 360 v6-os szoftver, amely tartalmazza a Norton Online Family-ben is megtalálható szülői tartalomszűrő szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy egy egyszerű felület segítségével a szülők beállíthatják, hogy gyermekeik milyen oldalakat látogathatnak. Itt akár témaköröket, vagy konkrét weboldalakat is letilthatnak. Egyetlen biztonsági szoftverrel már az egész család védelmét bebiztosíthatjuk egy éven át. Ne hagyjuk, hogy gyermekünk felügyelet nélkül használja a bankkártyánkat! Azoknak a szülőknek, akik megengedték, hogy gyerekeik az online fiókjukon keresztül vásároljanak az interneten, több, mint fele (53 százalék) szembesült azzal, hogy gyermekük az engedélyük nélkül tevékenykedett.

 

Tudj meg többet: www.azendolgaim.huA szülőké a felelősség az interneten

 

 A szülőké a felelősség az interneten

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top