Nyereményjátékok

Egészséges táplálás kutyák és macskák számára

Megalapítása óta a Royal Canin az Egészséges Táplálás - Health Nutrition - minél alaposabb tanulmányozására törekszik. A Royal Canin célja, hogy a kutyák és macskák szükségleteihez fűződő táplálkozási igényekre a legpontosabb választ adja.

A kutyák tápanyagigénye

Az ember mindenevő, teste alkalmazkodott a változatos étrend megemésztéséhez, legyen szó húsról, gyümölcsről vagy zöldségekről. Azonban a kutya bélflórája ezred annyira sűrű, így emésztése jóval célzottabb. Nagy hiba azt gondolni, hogy a kutya ugyanolyan étrendet igényel, mint az ember.
A kutya étrendjének hiány és fölösleg kialakulása nélkül kell kielégítenie a szükségleteit, hogy egész életében egészséges és energikus maradjon.

A Royal Canin Health Nutrition tápsora lehetővé teszi, hogy méretétől, korától, fizikai adottságaitól (beleértve az ivartalanítást is), aktivitásától, fajtája érzékenységétől függő táplálási igényeinek megfelelően etessük kedvencünket.

Egészséges táplálás kutyák és macskák számára

A macskák tápanyagigénye

Egészséges táplálás kutyák és macskák számáraA macska állkapcsa tépéshez, nem pedig rágáshoz idomult: szájában 30 hegyes, tépésre alkalmas fog található, nyála pedig nem tartalmaz emésztőenzimeket, viszont gyomra alkalmas a gyorsan lenyelt táplálékot megemészteni.

Szenvedélyes nassoló: naponta akár 12-18 alkalommal is eszik, egyszerre csupán pár grammnyi mennyiséget fogyasztva el. A táp nagy falatokban jut el gyomrába.

Ezért a macska különleges étrendet igényel, ami nemcsak kielégíti tápértékszükségleteit, de a korához és életmódjához kapcsolódó kritériumokat (pl. egészségi állapotát, nemi érettségét, faji sajátosságait, egyéni érzékenységét, emésztését, bőrét) is figyelembe veszi, és egész életén át biztosítja a macska egészséges fejlődését.


A Royal Canin tápok legfőbb értéke, hogy összetevőit tekintve közel 50 különböző tápelemet  tartalmaz.
A több, mint 40 éven át folytatott kutatások teszik lehetővé, hogy az egyszerű etetés helyett kedvencét már egészségesen táplálhassa. A Health Nutrition tápok kedvező összetételük mellett figyelembe veszik kedvencünk életkorát, életvitelét, speciális igényeit, sőt a fajtatápok speciálisan az adott kutya-, illetve macskafaj testfelépítéséhez és egyedi szükségleteihez lettek kifejlesztve.

Egészséges táplálás kutyák és macskák számáraLátogass el honlapunkra, és tudj meg még többet az egészséges táplálásról!

 

 

© 2011 – Royal Canin. Minden jog fenntartva. Kreditek: Duhayer, Labat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top