Nyereményjátékok

Zöld dió, nagymamáink féltve őrzött kincséből modern kuriózum

A diófa hazánkban őshonos növény, már honfoglaló őseink is gyűjtögették, fogyasztották. Talán nem közismert, de a milotai zöld dió a világ egyik leghíresebb és legmagasabb minőségű diója, csak egyelőre nehezen beszerezhető. Pár exkluzív étterem menüjén túl, mostantól már mindenki számára elérhetővé vált e nemes különlegesség.

A dió hasznosítása több évezredes múlttal büszkélkedhet – szinte minden része értékes. A csonthéját még ki nem fejlesztett, fiatal, zöld termés a zöld dió, amely csak akkor fogyasztható, ha belül még puha. A hibátlan darabok szedését és átválogatását az optimális hőmérsékleten való áztatás, a hosszú érlelés, a fűszerek gondos kiválasztása, a mesterséges adalékanyagoktól mentes előállítás és a használt recept pontos betartása követi. Az eredmény: enyhén diós, fűszeres illatú és ízű, édes finomság. A zöld dióból különféle eszenciák, borok, likőrök, olajok, lekvárok is készülnek. A hungarikum-számba menő különlegességre eddig kevés figyelmet fordítottak, ám most egyre többen fedezik fel, és egyre népszerűbbé válik.

Zöld dió, nagymamáink féltve őrzött kincséből modern kuriózum

 

Köretként, desszertként egyaránt igazi ínyencség A zöld dió, mint kulináris ínyencség különböző húsokhoz, kacsához, libához és vadakhoz kiváló, de tökéletes kiegészítője lehet sajttálaknak, főleg a füstölt sajtok ízéhez illeszkedik. Ha desszertként szeretnénk fogyasztani, akár gyümölcstálakhoz, kelyhekhez, akár fagylaltféleségekhez is remekül passzol. A zöld dió leginkább szirupban található meg a polcokon, egyelőre csak az ország néhány tucat specializált elárusítóhelyén, exkluzív étttermekben, illetve az interneten. Adalékmentes, és általában véve ízkiemelőnek kiváló.
Nem csak finom, egészséges is

Zöld dió, nagymamáink féltve őrzött kincséből modern kuriózum

 

Noha elsősorban nem egészségügyi hatása miatt fogyasztjuk, a zöld dió szirupban figyelemreméltó c-vitamin- és vastartalommal bír, és a népi gyógyászat szerint máj-, gyomor- és vértisztító, gyomorerősítő, fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is.

Kóstold meg a Golden Food zöld dióját szirupban, egyenesen Milotáról, most akár online 1 perc alatt megvásárolhatod 30% kedvezménnyel: http://bit.ly/Zolddiokedvezmeny

Zöld dió, nagymamáink féltve őrzött kincséből modern kuriózum

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top