Nyereményjátékok

A tudatos bőrápolásról

A bőr ápolásáról sok fórumon lehet olvasni, de a tudatos bőrápolás jelentőségéről kevesebbet beszélünk. Mit is takar a tudatosság fogalma, ha a szépségápolásról van szó? Egyfajta fegyelmezettséget, napi rutint, amellyel a bőr szépsége, egészsége megóvható, illetve hosszan fenntartható. Azok, akik rendszertelenül, az éppen a kezük ügyébe kerülő krémmel próbálkoznak, bizony csak tűzoltást végeznek. Hogy elégedettek legyünk tükörképünkkel, tisztába kell lenni bőrünk típusával és ápolásának helyes módszereivel. Tudnunk kell mit, mikor, milyen sorrendben használhatunk.

Amit egy tudatosan szépítkezőnek naponta meg kell tennie:

1.       A bőrápolás első lépése a tisztítás, amelyet reggel és este kell elvégezni.

Feladata: eltávolítja a szennyeződéseket, a bőrfelszín felesleges zsiradékait, az elhalt hámsejteket és a sminket. Zsíros és kombinált bőrtípusra zselés állagú lemosókra van szükség, míg a normál, száraz bőrüek akkor döntenek jól, ha arctejet választanak.

2.       A második lépés a tonizálás, minden esetben használjunk tonikot a tisztítás után.

Feladata: eltávolítja a smink végső nyomait, felkészíti a bőrt a hatóanyagok intenzívebb befogadására. Hatására a pórusok kevésbé láthatóak – ez a zsíros bőrnél jelent nagy előnyt. A tonik az a kozmetikum, amely egyensúlyban tartja a bőr pH-értékét. Erre azért van szükség, mert a tisztító kissé lugossá teszi a bőrfelszínt, amely természetes állapotában enyhén savas kémhatású (optimális esetben ez az érték: 5.5). Ez a savas közeg biztosítja az optimális bőrműködést és ez az amit a tonik visszaállít.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a tonik használatáról a legnehezebb meggyőzni a szépülni vagyókat, pedig jelentősége legalább akkora, mint a tisztítóké!  Zsíros és kombinált bőrre alkoholtartalmú, míg a száraz/normál bőrre alkoholmentes tonikot ajánlunk.

A tudatos bőrápolásról

3.       Nappali krém

 Legfontosabb feladata, hogy védelmet nyújtson a bőrt érő káros környezeti ártalmak és a bőröregítő UV-sugarakkal szemben. Lehetőleg nappalra UV-szűrős krémet válasszunk. A másik elvárás egy jó nappali készítménnyel szemben, hogy hidratáljon, ezért nappalra magas víztartalmú, jól felszívódó arcápolót vásároljunk. Problémás arcbőrnél jó megoldás, ha a nappali készítmény zselé-, vagy krémzselé állagú,  míg a szárazabb bőrüek egy kissé gazdagabb textúrájú arckrémet használjanak.

4.       Éjszakai krém

Miközben alszunk, bőrünk regenerálódik. Meghálálja, ha ehhez segítséget kap, egy a bőrtípusnak megfelelő, létfontosságú alkotóelemeket (pl. lipideket), vitaminokat- és ásványi anyagokat tartalmazó, gazdag összetételű krém formájában. Mivel, más egy nappali és más egy éjszakai bőrápoló feladata nem használhatjuk ugyanazt a terméket reggel és este….

A tudatos bőrápolásról

 

5.       Szemkörnyékápolás

Sokan úgy gondolják, elég, ha az arckrémet viszik fel a szemkörnyékére is. Ez nincs így!

A szemkörüli bőr szerkezete eltér az arc többi részétől, másképp szívja fel a hatóanyagokat, ezért ide  kifejezetten az erre a területre kifejlesztett készítményekre van szükség! A 20-as évektől elég egy szemkörnyékápoló zselé-, vagy krémzselé használata, 30 év fölött viszont már egy intenzívebb hatású szemránckrémre van szükség.

A tudatos bőrápolásról

 

Ha valaki, a felsorolt öt lépést betartva ápolja bőrét, elmondhatja magáról, hogy ő egy a bőrét tudatosan ápoló ember és biztos lehet abban, hogy ez meg is látszik rajta! 

 

További információk: www.oriflame.hu

Az aktuális katalógus megtekintéséhez kattintson ide.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top