A finom étel titka: a minőségi hozzávaló
Nem készülhet minőségi étel gondosan kiválasztott alapanyagok nélkül, ezért ajánljuk krémes ételeinkhez a Parmalat hab- és főzőtejszínt. A tejszín, melynek legfontosabb összetevője a tej, s melynek minőségét a Parmalat márka biztosítja, tökéletes választás a krémes-habos élvezetekhez.
A tejszíneknek számos variációja létezik, amelyek zsírtartalmukban, állagukban vagy koncentrációjukban különböznek. Különlegességüket az adja, hogy bár sokszínű, mégis egyszerű összetevője ételeinknek.
Tejszíneink még a hagyományos, kiadós ételeket is könnyedebbé teszik, és lágy érzést keltenek szánkban – nem számít, hogy sós ételekhez használunk főzőtejszínt vagy édes ételekhez habtejszínt – a Parmalat mindig a tökéletes eredményt nyújtja.
Főzőtejszíneivel ételeinket dúsíthatjuk és garantáltáltan krémes állagot érhetünk el, míg habtejszíneivel kifogástalan keménységű habot készíthetünk.
Ismered már a tejszínes gasztronómiai élmények apró titkait? Íme a Parmalat, mely most megosztja veled a legjobbakat…
1. Krémlevesek
Öntsünk hozzá főzőtejszínt és habosítsuk botmixerrel, melynek hatására a leves dúsabb, mégis lágyabb lesz.
2. Tejszínes szószok
A selymesebb állag eléréséhez főzőtejszínünket sűrítsük kevés liszttel, majd a mártáshoz keverve forraljuk össze.
3. Rakott ételek
Ha az ízesített, tejszínes szószainkat tojással felverjük, eddigi kiadós ételeink lazább állágúvá, könnyebbé válnak.
4. Krémes sütemények
A cukorhoz és pudingporhoz kevert habtejszín zsírtartalma miatt a krém állaga lágyabb, íze édesebb lesz.
5. Muffinok
A tejszín zsírtartalma itt nem csak a tészta elkeverését segíti, de a végeredményt is lazábbá, omlósabbá teszi.
6. Palacsinta
Ha nehéz, lisztes tésztába habtejszínt keverünk, könnyedebb szerkezetű, selymesebb állagú palacsintatésztát kapunk.