Növényi alapú, revitalizáló hatású instant italpor
A Revitalizáló italpor egy sor olyan összetevőt tartalmaz, amelyek a legősibb gyógyító hagyományokban a fizikai és mentális erő növelését szolgálták.
Főbb összetevők és néhány tulajdonságuk:
Szerecsendió – Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést. Hagyományos kellemetlen szájszag elűző, az eugenol nevű illatos anyagnak köszönhetően. Az eugenol gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír. Ezen kívül, illata elnyomja a kellemetlen szagokat, pl. fokhagymáét.
Narancs – Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést. Különböző terápiás eljárások során frissítő, élénkítő tulajdonságai miatt használják.
Ginzeng gyökér (Panax Ginseng) – a tradicionális kínai orvoslás által gyakran használt növény. Több kutatás is igazolta revitalizáló hatását, mely a kognitív (mentális) funkciók javításán keresztül mutatkozik meg. Ezen kívül, tanulmányok kimutatták, hogy a ginzeng csökkentheti a magas vércukorszintet.
Guarana – Dél Amerikában, az Amazonas területén honos növény. Koffeintartalmának köszönhetően javítja a testi és szellemi teljesítőképességet.
Fekete tea – világszerte ismert és élénkítő italként milliók fogyasztják. A tea polifenol tartalma, mint azt a legújabb kutatások kimutatták, segíthet olyan szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mint a stroke.
Inulin – növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Természetes cukorpótló, nem növeli a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin.
A Revitalizáló hatású instant italpor fogyasztását ebéd után javasoljuk, amikor gyakran ránk tör az álmosság. Egy adagban csupán 27 mg koffein van, mégis hatékonyan veszi fel a harcot a fáradtság ellen, köszönhetően az összetevők együttes hatásának.
Növényi alapú, revitalizáló hatású, instant italpor, Kód: 24695
Növényi alapú, nyugtató hatású instant italpor
A nyugtató instant italpor olyan zamatos gyógynövények egyedi keveréke, amelyeket évszázadok óta használnak a hagyományos orvoslásban és amelyek bizonyított antioxidáns összetevőkkel rendelkeznek.
Főbb összetevők és néhány tulajdonságuk:
Kamilla – számos hagyományban világszerte szorongásoldóként és gyenge nyugtatóként használják. Köztudott gyulladáscsökkentő hatása is.
Kardamom – délkelet Ázsiában termesztett fűszernövény. Számos jótékony hatással bír: javítja az emésztést, gyomorerősítő, felfúvódás ellen is hatékony, köhögéscsillapító és tonizáló szer, fejfájás ellen is jó.
Rooibos tea (Aspalathus linearis) – vörös fokföldirekettye afrikai cserje. Sokan valódi elixírként tekintenek a belőle készült, koffeinmentes italra, ezért széles körben elterjedt fogyasztása. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz), antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést.
Fahéj – számos jótékony tulajdonsága közül, a kutatók számára a legizgalmasabb az, hogy a fahéj fogyasztásával a vércukorszint ingadozása csökken, vagyis a cukorszint kiegyensúlyozottabbá válik. Emellett a fahéj hathatós segítség lehet hányingerre vagy egyéb gyomorpanaszra. Emésztést segítő jellege miatt a fahéj hasznos fűszer a fogyókúrázók számára is.
A fentieken kívül a nyugtató hatású instant italpor gyömbért, illetve fekete borsot tartalmaz. Az első jól ismert, hagyományos emésztésjavító, míg az utóbbinak köszönhetően az italpor kellemes, melegítő hatást nyújt.
Inulin – növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Természetes cukorpótló, nem növeli a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin.
A fent felsorolt összetevők kombinációjának köszönhetően a Növényi alapú, nyugtató hatású, instant italpor fogyasztását vacsora után az esti órákban ajánljuk.