Nyereményjátékok

Mindent tudsz a C-vitamin-hiányról?

Sokan csak a megfázást vagy a skorbutot kötik az alacsony C-vitamin-bevitelhez. Pedig, ha hiányzik szervezetedből ez az igen egyszerű, sokszor hétköznapinak tartott vitamin, valahogy a legegyszerűbb dolgok sem mennek majd úgy, ahogy megszoktad! Képzeljük el egy pillanatra, hogy testünk kifogyott belőle…nos, ilyenkor ez zajlik :-):

Mindent tudsz a C-vitamin-hiányról?

Biztosan ismered a tavaszi és őszi fáradság jeleit, _sapongó figyelem, örökös fáradtság, ingerlékenység. Úgy érzed, _érnaszálon lóg a türelmed és, mintha mindenki az idegeiden akarna tán_olni. Valójában nem az évszakok okozzák a fáradtságot. Az egyik fő indok a fent említett vitamin ala_sony szintje a szervezetben. De mit jelent ez pontosan? Például nehezebben kezeled ilyenkor a stresszel járó szituá_iókat,  _sökken a kitartásod, sokszor a motivá_iód, a lelkesedésed is, rossz a hangulatod.

Nőként nagyon fontos tudni, hogy a  _-vitaminnak a vas felszívódásában  is fontos szerepe van.  A vashiány gyakran okoz vérszegénységet, mely számos tünettel jár, leggyakrabban kimerültséggel, fejfájással, szédüléssel stb… A vashiányos vérszegénység főként a nőket érinti a fokozott vasszükséglet miatt, menstruá_ió, terhesség és szoptatás idején.

 A hiányzó vas pótlása mellett arra is kell figyelni, hogy a vas felszívódását segítő, megfelelő mennyiségű  _-vitamint is juttassunk a szervezetbe. A  _-vitamin hiánya gátolja a kollagénképződést, szerepet játszhat az erek falának meggyengülésében, fogínyvérzésben stb…

Ha étrendünk nem tartalmaz elegendő  _-vitamint, különösen betegségek idején, gondoskodnunk kell megfelelő pótlásról.

Mindent tudsz a C-vitamin-hiányról?

Számos  _-vitamin kapható a gyógyszertárakban. A Jovital® C Duo azonban kettős aktivitása segítségével gondoskodik szervezeted megfelelő  _-vitamin-szintjéről.

Talán nem tudtad, de sok  _-vitamin készítmény tartalmaz _ukrot. A _ukorbetegek és akik diétás étrendet folytatnak,  válasszanak  _ukormentes  _-vitamint! Ilyen készítmény a Jovital® C Duo, amely nem tartalmaz glukózt és szacharózt.

Laktózérzékenyeknek is kiváló, mert laktózmentes.

A Jovital® C Duo 500 mg és 750 mg-os hatáserősségben is elérhető, mindkettő kapható 30 és 60 db-os kiszerelésben is. Keresd a patikákban!

Rájöttél már, mi is hiányzik a cikkből? 🙂

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top