Nyereményjátékok

Egyél, igyál, rágózz!

A cukormentes rágóguminak közismerten jelentős és jótékony szerepe van a fogak tisztán tartásában és a szájhigiénia megőrzésében. Tudományos kutatások a közelmúltban azt is bebizonyították, hogy nem csak a fogaknak, de a gyomornak, sőt még a testsúlyunknak is jót tehet egy kis rágcsálás.

Egyél, igyál, rágózz!
A Rhode Island Egyetemen folytatott kísérletek során Kathleen Melanson professzor asszony 35 férfi és női résztvevőn tesztelte a rágógumi hatásait, és arra az eredményre jutott, hogy cukormentes rágó rendszeres használata mellett csökken az igény a kalória bevitelre és a szervezet energiafelhasználásának hatékonysága növekszik: rágózás mellett ugyanis kevesebbet eszünk, mégis energikusabbnak érezzük magunkat.

Természetesen, a rágózás is csak akkor van jó hatással a szervezetünkre, ha megfelelő mértéket tartunk, az étkezések után vagy más apropóból maximum 15-20 percet ajánlott rágózni, napi 4-5 alkalommal. Az egészséges rágózás szabálya tehát ez: gyakrabban de kevesebb ideig.

Rágózás az étkezések között

Egyél, igyál, rágózz!A cukormentes rágónak számos pozitív hatása van: többek között tisztítja a fogakat, kellemes leheletet biztosít, stimulálja a rágóizmokat, segít a koncentrációban, a stressz oldásában, a káros szenvedélyekről való leszokásban és kiváló a szájszárazság kezelésére is.
A szájszárazságtól szenvedő betegeknek (például nyálmirigy daganatból felépült betegek, erős dohányosok), mindenképpen a rágógumizás javasolt a cukrot tartalmazó nassolnivalók helyett, hiszen a cukormentes rágógumi rendszeres használata nagymértékben stimulálhatja a nyálmirigyeket, így megszűnhet a beteg szájszárazsága és javul az életminősége.

Mi történik a szánkban?

Egyél, igyál, rágózz!A cukrot tartalmazó nassolni valók fogyasztása miatt a fogakon lévő plakk pH érték ingadozik, és ez legalább annyira roncsolja a fogakat, mint a nem megfelelő fogtisztítás, mivel a baktériumok savat termelnek, hogy károsítsák a fogzománcot és be tudjanak hatolni rajta.

Egyél, igyál, rágózz!Már gyermekkorban hatékony eszköz a cukormentes rágógumi az étkezések között, hiszen a rágógumi rágása fokozza a nyálteremést, ezzel javítja a száj öntisztulását, a nyállal kiválasztott semlegesítő molekulák csökkentik a savképződést és emelik a fogakon lévő plakk pH értékét, amely csökkenti a fogszuvasodás veszélyét. A rendszeres cukormentes rágógumi használata nem csupán preventív, de sokszor terápiás hatású is, nagyban segíteni tud a fogak épen tartásában.

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Egyél, igyál, rágózz!

További információért látogasson el a www.szajharmonia.hu  weboldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top