Nyereményjátékok

Legyen együtt a család – karácsonykor is!

Tudtad, hogy Magyarországon kb. 3 millió embert és a gyerekek mintegy 10%-át érinti a laktózérzékenység?"

Ha van olyan családtagod, akire Neked is külön kell gondolnod a karácsonyi menüsor készítésekor, érdemes elolvasnod cikkünket, sőt, karácsonyra még különleges ajándékot: egy laktózmentes tejtermékekkel teli hűtőt is nyerhetsz!

L-egyen együtt a család - karácsonykor is!

 

Mi utal arra, hogy gyermeked vagy Te laktózérzékeny vagy?

A laktózt vagy tejcukrot közvetlenül nem tudjuk megemészteni, csak miután a szervezetünk által termelt laktáz enzim lebontotta azt. A laktózérzékenységben érintett gyerekek és felnőttek szervezetéből hiányzik ez az enzim, vagy termelődésében zavar keletkezik, így a tejben lévő tejcukor nem tud felszívódni. Gyerekeknél különösen fontos odafigyelnünk a jelekre, hiszen ők nehezen ismerik fel, milyen problémájuk van, ugyanakkor a tej magas kalciumtartalma miatt fontos része a kiegyensúlyozott táplálkozásuknak.

L-egyen együtt a család - karácsonykor is!

A hagyományos tejtermékek fogyasztása után kb. 1 órával keletkező kellemetlen érzés, haspuffadás, hányinger, hasi görcsök, hangos bélkorgás, szélgörcs vagy hasmenés a laktózérzékenység tünete is lehet. Fontos tudnod, hogy ez a probléma orvosi értelemben nem betegség, inkább egy diszkomfort érzés, amely odafigyelést igényel.

Le kell mondanunk a tejről?

Dehogy, sőt, mindenféle finom tejterméket, pl. habtejszínt is nyugodtan fogyaszthattok, hála egy magyar tejipari vállalatnak, a Naszálytej Zrt-nek, akik elsőként gyártottak itthon laktózmentes tejtermékeket. Egy speciális eljárás segítségével, laktáz enzim hozzáadásával a tejben lévő tejcukor már bontott állapotban van jelen a tejben vagy habtejszínben, így az a laktózérzékenyek számára is emészthetővé válik.

Főzz mindenkinek Magic Milkkel a karácsonyi vacsira!

Ha a Ti családotokban is van laktózérzékeny gyerek vagy felnőtt, biztos tapasztaltad, hogy számukra külön főzni plusz munkával, külön odafigyeléssel jár, emellett a problémával érintett számára is kellemetlen lehet a figyelmes gesztussal járó megkülönböztetés. A Magic Milk laktózmentes tejtermékekből készült ételeket azonban mindenki fogyaszthatja, így az egész család, együtt élvezheti az ünnepi menüsort!

Legyen együtt a család - karácsonykor is!

További infó és még több Magic Milk laktózmentes tejtermék: www.laktozmentes.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top