Nyereményjátékok

Gyermelyi – őrölt jó sütni vele!

Sütni minden jeles alkalomra, sőt, még alkalom nélkül is igazi élvezet, de néha nehéz eligazodni a boltok termékkínálatában, hogy melyik lisztfajtát mikor érdemes választani. Nézzünk hát körül kicsit a Gyermelyi malmi termékek háza táján.
Gyermelyi - őrült jó sütni vele!

A Gyermelyi vállalatcsoport népszerű 4 és 8 tojásos tésztáin kívül lisztjeit is nagy gonddal készíti: saját területen termelt, kifogástalan minőségű, gondosan válogatott, ellenőrzött búzaszemekből. A különféle őrlési eljárásoknak köszönhetően többféle malmi terméket kínálnak a háziasszonyoknak.

Gyermelyi - őrült jó sütni vele!

A búzafinomliszt, vagy BL 55 a magyar háztartásokban leggyakrabban előforduló lisztfajta. Finomszemcsés őrlemény, mely a pék-és cukrásztermékek, omlós tészták és kekszek alapja. Leginkább ebből készülnek a házi sütik is, de panírozásra is előszeretettel használják.
A búzarétesliszt ennél szemcsésebb szerkezetű őrlemény. Rétesekhez, piskótákhoz, nokedlihez ajánlott elsősorban. Mivel durvább a szerkezete,  mint a fehérliszteké. Kenyérsütésnél ezért biztonsággal használható, finomliszttel keverve, felesben. Emellett Gyermelyi búzakenyérliszt is kapható, ami önmagában ideális választás a házi kenyérkészítéshez.

Gyermelyi - őrült jó sütni vele!

A Gyermelyi durum fogósliszt pedig egy nagyon érdekes lisztfajta, amely kiváló minőségű durum búzából készül a legkorszerűbb technológiával működő Gyermelyi malomban. A finomlisztnél nagyobb, durvább szemcséi a rétesliszthez hasonlók, de annál némiképp nagyobbak – innen is ered a “fogós” elnevezés. Sárga, aranyló színét a sütés folyamán is megőrzi, így nemcsak finom, hanem szép sárga piskóta sül ki belőle. Jól gyúrható, könnyű vele dolgozni, pizzákhoz, friss tésztákhoz is bátran használható.

Gyermelyi - őrült jó sütni vele!

Ahány sütnivaló, annyi különféle liszt, egy közös csak valamennyiben: hogy őrölt jó sütni velük.

További információk »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top