nlc.hu
Nyereményjátékok
CLINIQUE – Moisture Surge Extended hidratáló

CLINIQUE – Moisture Surge Extended hidratáló

Képzeljen el egy hidratálót, mely nemcsak a bőr működését, de a bőrre hatással lévő körülmények változásait is követni képes. Rohanó világunkban hosszabbak a munkanapok, egyre többet vagyunk talpon, így bőrünknek is egyre több környezeti változást kell eltűrnie.
CLINIQUE –Moisture Surge Extended hidratáló

A Moisture Surge Extended Thirst Relief lehetővé teszi a bőr számára, hogy alkalmazkodjon a változó körülményekhez – akár hideg, akár meleg az idő, akár száraz, akár párás a levegő, akár a szabadban vagyunk, akár odabenn. A bőr a hidratáltság egészen új formáját tapasztalja meg. A könnyű zselé jelentősen javítja a bőr természetes nedvességmegtartó képességét, így tartósabbá válik a hidratálás. A bőr kiszáradásának okát és következményeit orvosolja, mélyen a legfelső hámrétegbe szívódva gyorsabb és tartósabb hidratáló hatást fejt ki.

A Moisture Surge olyan, akár egy nagy pohár víz — frissít, pótolja az elvesztett nedvességet. Vigyen fel belőle egy keveset bármely más hidratáló termék fölé, hogy fokozza annak hidratáló hatását és intenzívebbé tegye jótéteményeit a nap, vagy az éjszaka során. Használja bármikor, amikor szükségét érzi extra hidratálásnak, hogy bőre sokáig megőrizze kellemes érzetét.

Dr. David Orentreich, a Clinique vezető bőrgyógyásza válaszol.

CLINIQUE –Moisture Surge Extended hidratáló

Mi a különbség a száraz és a dehidratált bőr között?

A “száraz bőr” azt jelenti, hogy nedvességhiányos, nem nedves, az ilyen bőr felszíne talán soha nem is volt nedves. A “dehidratált” alatt azt értjük, hogy a bőr egykor nedves volt, de elvesztette a nedvességet, és jelenleg száraz. Mindkét kifejezés a víz hiányára utal, a köznyelvben azonban a “száraz” jelző alatt sokan olajhiányost, míg a “dehidratált” alatt vízhiányos bőrt értenek.

A zsíros bőr is lehet dehidratált? Ha igen, miért?

Igen, lehet. Ezt hívjuk “olajkút a sivatagban” szindrómának. A bőr faggyú (a faggyúmirigyek által termelt váladék) tartalma ilyenkor igen magas, a bőr mégis száraz. A faggyúmirigyek váladéka fontos szerepet játszik a felszíni bőrsejtekben lévő nedvesség megtartásában, de magában, egy a víz párolgását megakadályozó vízmegkötő anyag nélkül nem feltétlenül elegendő a bőr hidratálásához.

CLINIQUE –Moisture Surge Extended hidratáló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top