Nyereményjátékok

„Testbeszédes” karácsonyi ajándékozás – így fejezd ki az örömöd! (X)

Ha ajándékot kapunk, könnyűnek tűnik megköszönni, ám ha őszintén és hitelesen kommunikáljuk az örömünket, az önmagában is egy erős ajándék lehet. Ebben segít tippekkel a Braun testbeszéd szakértője, India Ford.


Mi is az a testbeszéd?

A testbeszéd az a néma nyelv, ami mindannyiunkba programozva van születésünk óta, ugyanis ez volt az első kommunikációs rendszer, melyben felmenőink több millió évvel ezelőtt kifejezésre juttatták gondolataikat.

A testbeszéd gyakorlatilag minden, amit nem szavakkal fejezünk ki – az arcmimikával, a tartással és a gesztusokkal öntudatlanul megfogalmazzuk legbensőbb érzéseinket anélkül, hogy egyetlen szót is kimondanánk.

Mindig őszinte mosollyal az arcodon nyújtsd át az ajándékod!

A mosoly a kultúrák közös nevezője: mindenki tudni fogja, hogy érzed magad, ha egy széles mosoly ül az arcodon. Az őszinte mosoly önmagában egy ajándék, ami az orbitofrontális kéreget aktiválja az agyban, ugyanazt a területet, amit az igazi, fizikai ajándék.

Ha nem őszinte az örömöd a mosoly az arcodon természetellenesnek és kínosnak fog hatni – a félmosoly vagy ferde mosoly kényelmetlenül terpeszkedik szét az arcodon és néha csak az alsó fogsorod villan ki az erőltetett vigyor alól. A másik jele a hála hiányának, ha csak azután préselsz ki mosolyt magadból, miután megköszönted az ajándékot.

Szemkontaktus: nézz a szemébe egészen addig, hogy felismerd a szemszínét!

A szemkontaktus rendkívül erőteljes kapcsolattartó gesztus, amivel lehetőségünk van megérinteni a másik ember lelkét, érzékeltetve mély, őszinte és erős hálánkat. Fontos, hogy addig tartsuk a szemkontaktust, míg be nem azonosítjuk partnerünk szemszínét.

Mikor valakinek tetszik az ajándéka, szemöldöke megemelkedik, azonnal keresni kezdi a szemkontaktust, szája őszinte és hálás mosolyra görbül, valamint az egész teste kiszélesedik, hogy kifejezze örömét.


Húzd ki magad: sugározz nyugalmat testtartásoddal!

Amikor olyan ajándékot kapunk, ami elnyeri tetszésünket testünk izgatott lesz és a vállunk megemelkedik.  Testbeszédünket nyomatékosíthatjuk élénk arcmimikával, mély szemkontakttal, őszinte mosollyal és talán egy spontán, meleg öleléssel!  

Érintés: hozd közelebb őket magadhoz, hogy közösen megteremthessétek a harmónia körét

Amikor megérintesz valakit azonnal lezárod a teret mentálisan és fizikálisan is közted és a partnered között.  Amikor ajándékot kapsz az érintés lehetővé teszi, hogy testbeszéddel fejezd ki a háládat. Öleld meg az ajándékozót, ha azonban mindez nem volna helyénvaló, érintsd meg az alkarját, miközben szóban is köszönetet nyilvánítasz.

Privát szféra: a „ragadós tekintet” technikája

Ha a szerelmedet készülsz megajándékozni, csökkentsd a köztetek lévő távolságot. Bár valószínűleg ezt ösztönösen megteszed. Mielőtt átnyújtod az ajándékot, vesd be a „ragadós tekintet”: 6-7 másodpercig tarts a tekinteted a partnereden, hogy erőteljes, pozitív, érzéseket ébressz benne. Ez a szemkontaktus ereje!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top