Nyereményjátékok

Világhódító szemléletváltás: aludj jól és közben belülről tápláld a bőrödet! (x)

A bőr öregedésének felgyorsulása csak egy a számos következmény közül, melyet az alváshiány okozhat. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen bőrünk fiatalosságának megőrzése érdekében. Tanulmányok is kimutatták már a vonzerő, a jó kisugárzás, a magabiztosság, valamint a zavartalan alvás közvetlen kapcsolatát. Az alvás és a bőregészség metszéspontjában ezért egy új szemlélet indult világhódító útjára.

Világhódító szemléletváltás: aludj jól és közben belülről tápláld a bőrödet! (x)

Ahogy a „beauty sleep” kifejezés is jelzi, a szépség a jó alvással kezdődik. A bőr sejtjei éjjel a mélyalvás szakaszaiban kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal, köszönhetően az alvás közbeni fokozott kollagén termelődésnek. A kollagén felelős a bőr feszességéért és éjszaka csak alacsony kortizol-, azaz stresszhormonszint esetén termel belőle a szervezet megfelelő mennyiséget. Bőrünk állapotát több szempontból is negatívan befolyásolja, ha rosszul alszunk: nem tud csökkenni a kortizolszintünk, ami nem csak gátolja a kollagén-szintézist, de el is kezdi bontani a bőrben található kollagén egy részét.

A kialvatlanság jelei azonnal láthatóak: ilyen a szürkés, petyhüdt bőr, karikás szemek, illetve a finom ráncok erősebb megjelenése.

Világhódító szemléletváltás: aludj jól és közben belülről tápláld a bőrödet! (x)A szépségiparban széles körben irányadóvá vált a “beauty-from-within” trend, mely szerint a bőrünk hosszú távú egészsége szempontjából fontos tápanyagokat inkább szájon át, úgynevezett nutrikozmetikumok segítségével  tudjuk bejuttatni a szervezetünkbe. – Bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk, mely alapvetően gátként funkcionál, így a hatóanyagokat is csak bizonyos mélységig engedi át, emiatt bőrünket igazán belülről tudjuk táplálni – hangsúlyozza Dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász.

A Nottevit Beauty Sleep valeriana, komlótoboz és golgotavirág kivonatokkal támogatja az esti stresszoldást és a nyugodt, pihentető alvást. Ráadásul ez a kettős hatású, innovatív készítmény az éjszakai kollagén szintézis szempontjából nélkülözhetetlen C-vitamin és a bőr normál állapotának fenntartásához szükséges biotin mellett a szépségiparban használatos hialuronsavat, Naticol® tengeri eredetű kollagént, természetes E-vitamint, karotinoidokat és Veri-te™ transz-rezveratrolt is tartalmaz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top