Nyereményjátékok

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa, mely nemzetközileg is elismert egészségturisztikai üdülőhely. Jelentősége országos viszonylatban is kiemelkedő, amit jól mutat, hogy a évről évre a statisztikai adatok alapján az összes vendégéjszakaszám szerinti összesítésben a legnépszerűbb tíz települések rangsorában Hajdúszoboszló az első három helyezett között szerepel.

Hajdúszoboszló előkelő helyezését számos tényező indokolja. A város fő turisztikai attrakciója a Hungarospa, Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol egész évben változatos vízi élmények várják a látogatókat. A fürdő mellett változatos szálláshelykínálat és színes programok garantálják a felüdülést a vidéki üdülővárosban. A településnek elhelyezkedéséből adódóan kiváló fekvése van, hiszen a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztikai desztináció részeként, kiváló kirándulási lehetőségeket kínál azok számára, akik a fürdőzést aktív programokkal, vagy városlátogatással szeretnék kiegészíteni.

Hajdúszoboszló, a felüdülőhely szlogenje: Érezd jól magad! – ezt a mottót mindenki magáénak érezheti, aki ellátogat ide, hiszen sokszínű turisztikai térség része a város. Egész évben kiváló úti cél az idősebb gyógyulni vágyó, a fiatalabb családos szórakozást kereső vagy az egészségtudatos, aktív programokat kereső látogatóknak is. Itt mind megtalálják a számukra megfelelő programot, mely felüdülést hoz számukra.

A programlehetőségekről, szálláshely kínálatról bővebb információ érhető el a város hivatalos turisztikai weboldalán.

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa

Fürdőkomplexum

A Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexum egy több mint 30 hektáros területen helyezkedik el, ahol egész évben vízi élmények várják a látogatókat. A fürdőben három egység is egész éves nyitvatartású, ezek a Gyógyfürdő, Aqua-Palace fedett élményfürdő és az Árpád Uszoda. A szezonálisan nyitva tartó egységek a szabadtéri Strandfürdő ősszel szeptember 30-án zárja kapuit az idei évre valamint az Aquapark (csúszdapark) és a Prémium Zóna (szabadtéri wellness fürdő) pedig szeptember 03-ig várja a szabadtéri wellnessezőket és a csobbanni vágyókat, mindkettő külön belépőjeggyel a Strandfürdő területéről érhető el.

A Hungarospa fürdőkomplexumban változatos szolgáltatáskínálat várja a látogatókat:

  •          az Aqua-Palace fedett élményfürdő, egy 3 szintes vízi élmény palota, ahol egész évben az élményelemekkel felszerelt tematikus fürdők világa várja a felüdülni vágyókat, akár rossz idő esetén is, ugyanakkor a sportolni és szaunázni vágyók számára is kiváló szolgáltatásokat kínál a létesítmény. A szaunavilág mellett, a Szörf épületben sport és fitnesz szolgáltatások várják a látogatókat, úgymint: squash pálya, úszómedence és alakformáló torna programok (pilates, jóga, spinning)
  •          a Gyógyfürdő szintén egész évben várja a gyógyulni vágyókat. A gyógyfürdőben három fedett 32, 36, 38 C hőfokú gyógyvizes medence közül, és négy nyitott gyógyvizes medence közül választhatnak a fürdőzők. De választhatnak még, súlyfürdőt, iszappakolást, kádas fürdőt és még további gyógykezelést (összesen 40 féle) is a terápiás vendégek. A gyógyfürdőben a jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. A fürdőkúra hatása műtéti utókezelések, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések (ekcéma, pikkelysömör) kezelése során is észlelhető.
  •          a Strand a fürdőkomplexum legnagyobb kiterjedésű része, ahol a 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számító Mediterrán tengerpart is található. A 30 hektáros parkban elterülő strand május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek nyernek felüdülést a strand 15 élménymedencéjében. A területen található a Csónakázótó, amelynek 5 hektáros területén lehetőség van csónakázni, vízibiciklizni.
  •           az  Árpád Uszoda egész évben nyitva tartó fedett uszoda a Thermal Camping szomszédságában található. Az Árpád uszoda a nemzetközi szabványoknak megfelel, versenyek rendezésére kiválóan alkalmas. Feszített víztükrű, 50 méteres 8 pályás medencéjének vize 25 – 27 ° C –os. Az uszoda mellé épített tanmedence az úszás elsajátításának lehetőségét teremti meg a gyerekek számára, valamint kisgyermekes családok részére kitűnő fürdési lehetőség. Az uszoda vendégei egész évben két gyógyvizes pihenő medencét, őszi-téli-tavaszi időszakban egy termálvizes külső medencét is igénybe vehetnek.  Az egészséges életmód hívei számára szauna és álló szolárium, valamint kondicionálóterem is rendelkezésre áll az uszodában.

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa

Kultúra: látnivalók, program lehetőségek és rendezvények

A városban nyáron a fürdő mellett számos programmal várják a látogatókat. A városközpontban érdemes meglátogatni a Bocskai István Múzeum Fejedelmi Kincstár épületét, ahol a hajdúkat Szoboszlóra telepítő Bocskai István erdélyi fejedelem koronájának és jogarának a nemes és hiteles másolatait lehet többek között megnézni, valamint Nemzetközi Modern Képtárat, ahol Joseph Kádár festőművész alkotásai és modern, illetve kortárs képzőművészeti gyűjtemény, valamint Rácz György képzőművész hagyatéka látható.

A múzeum másik két épületében további három állandó kiállítás tekinthető meg: Szoboszló Öröksége, Hagyományok Hajdúszoboszlón, Retró ’70 –’89. Ajánljuk ezen tárlatok meglátogatását is azoknak, akik érdeklődnek Hajdúszoboszló múltja és öröksége, valamint a rendszerváltás előtti Magyarország retró értékei iránt!

Az őszi hónapokban lesz lehetőség szórakozásra az alföldi fürdővárosban, ugyanis több gasztronómiai esemény és fesztivál is várja a városba utazókat. Elsőként a város napját követően a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap várja a vendégeket szeptember 09-én a hajdúszoboszlói Sportrepülőtéren. Ezt követően a Szent István parkban került megrendezésre a Bor és Gasztrofesztivál, a 3 napos rendezvényen élő koncertek, gyerek programok hajnalig tartó mulatság várja a látogatókat a finom ételek és borok kínálatán túl. Az idei fesztivál vendége a 950 éves Tokaj városa és a Tokaji Borvidék. A fesztivált ünnepélyes keretek között a Fröccs Ceremóniával nyitjuk meg, mely a Bor (Tokaj) és a Víz (Hajdúszoboszló) házasítását jelenti!

A hajdúszoboszlói ősz rendezvényeinek témáiban megtalálható lesz a sport, a wellness, és a szórakozás is.

További információk az őszi rendezvényekről a város hivatalos weboldalán érhetőek el, a www.hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek portálon.

A hajdúszoboszlói sportrepülőtéren az időszakos rendezvények mellett aktív kikapcsolódással színesíthetik az itt töltött időt a vendégek.

Igénybe vehető szolgáltatások:

városnéző sétarepülés
gokartozás
kerékpározás
– séta a Natura 2000 által védett területen

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa

A hagyományos őszi fesztiválok és események ebben az évben is változatosak.

  •         Szeptember 8 – október 1. között a Szoboszlói Art Műhely alkotóművészeinek kiállítása lesz látható a helyi Kulturális Központban. A Szeptemberi Aspektus kiállítás egy művészeti utazás lesz, melyen Szabó Miklós Világutazó fogja végig vezetni a látogatókat a 16 alkotó által készített műveken.
  •         Szeptember 9.-én jön a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap, amely A régió egyik legnagyobb olyan gasztronómiai rendezvénye, ahol a baráti társaságok, egyesületek gyűlnek össze és együtt készítik a finomabbnál finomabb szabad tűzön, bográcsban készült ételeket, mely lehet slambuc, vagy birkából készülő finomság.
  •         Szeptember 15-17. között a Bor- és Gasztrofesztivál programjai várják az érdeklődőket a hajdúszoboszlói Szent István parkban. A Bor- és Gasztrofesztivál vendéglátói gasztronómiai ízélményekkel várják a város lakóit és vendégeit szeptember harmadik hétvégéjén, ahol a színpadon zenés-táncos produkciók, valamint az esti órákban élő zenei koncertek és DJ bulik várják az érdeklődőket.
  •         Szeptember 21-én a kultúra iránt érdeklődőket várja a Petőfi 200 emlékév keretében „Az én Petőfim – Zenés beszélgetés, Jantyik Zsolttal”, Artisjus és MRToN díjas zenész – szövegíró – énekessel Petőfiről, történelemről, hazaszeretetről, és sok más érdekességről.
  •          Szeptember 24.-én az I. Nőegyleti egészség- és sportnap kerül megrendezésre, ahol változatos edzések és egyéb programok várják az érdeklődőket. Az eseményen a mozgás és az egészséges táplálkozásé a főszerep.
  •         Szeptember 27-én a Hungarospa és a helyi Tourinform iroda is meglepetésekkel és programokkal kedveskedik a felüdülőhelyre látogatók számára.
  •         Október 7-8. között Szaunázók hétvégéje várja a fürdőzőket az Aqua-Palace fedett élményfürdőben.
  •         Október 31-én Halloween zenés esti fürdőzés lesz az Aqua-Palace élményfürdőben, ahol a fürdőzést zenével és lézershow-val fűszerezzük a vizi palota trópusi medencéjében.

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa

Térségi programlehetőségek

Hajdúszoboszló a helyi programok és látnivalók mellett a közeli és távolabbi turisztikai attrakciók megismerését is ajánlja az ide látogató vendégeknek. A helyi Tourinform irodában lehetőség van idegenvezetéses debreceni és hortobágyi városnéző túrákra jelentkezni, jegyet vásárolni a Hortobágyi Puszta programra is, a Tourinform – Hajdúszoboszló desztinációs garantált programjai közül, valamint aktív programként Tisza-tavi túra és program ajánlatokkal is segíti az iroda a betérő vendégek tartalmas kikapcsolódását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top