nlc.hu
Nyereményjátékok
Az ikonikus 424-es gőzmozdony 100. születésnapját ünneplik a Vasúttörténeti Parkban

Az ikonikus 424-es gőzmozdony 100. születésnapját ünneplik a Vasúttörténeti Parkban

A július 14-i centenáriumi eseményt kiállítással és koncerttel teszik különlegessé a szervezők. Idén nyáron a vasúti történelem iránt érdeklődők egy újabb különleges eseményen vehetnek részt: a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány és a MÁV Rail Tour szervezésében egész napos színes programokkal ünneplik ugyanis a 424-es sorozatú gőzmozdony 100. évfordulóját. Kiállítás keretében ismerhetik meg az érdeklődők a különleges vasúti jármű történetét, este pedig a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertjét is meghallgathatják a Vasúttörténeti Park Orient csarnokában.

Játssz velünk és nyerj családi belépőt!

A napközbeni esemény programjából – ami 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket – nem maradhat ki a gőzmozdony bemutató és a mozdonyparádé, mely során megtekinthetőek lesznek a magyar mellett cseh és szlovák mozdonyok, valamint a szintén ikonikus Truman gőzmozdony is. További izgalmak is várnak a látogatókra többek között a jövőbeli világot a gőzzel működő technológiával elképzelő ún. Steampunk szubkultúra bemutatók és játékok keretében. A Steampunk egy jövőbeli fantáziavilágot képzel el, ahol a gőzé, mint energiaforrásé a főszerep, így a felhasználási területeinek is csak a képzelőerő szabhat határt. A programok sora még folytatódik: a Közlekedési Múzeum 424-es gőzmozdonyra épülő interaktív edukációs kitelepülése is megtekinthető lesz, illetve a MÁV Rail Tours szervezésében, megváltott vonatjegy ellenében, a ’Gőzfelhős csillagtúrán’ is utazhatnak a Déli pályaudvartól a Vasúttörténeti Park területére. A gyermekek szórakoztatására ismét lesz csillámtetoválás, arcfestés, ugrálóvár és kézműves foglalkozás is, de 424-es kitűzőket is készíthetnek majd.

Vasúttörténeti Park nyereményjátékA 100 éves évfordulót egy kiállítással is megünneplik, amelyet a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Magyar Vasúttörténeti Park együttműködésben jegyez, és amelynek megnyitója szintén július 14-én lesz. Aznap 10 és 18 óra között látogatható a kiállítás is, sőt, ezt követően 1 évig lesz megtekinthető a Park 1. emeleti kiállítóterében. Itt számos animációval, kisfilmmel, infopanellel és fotókkal mutatják be a mozdony történetét, és persze műtárgyakból sem lesz hiány.

A Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertjével zárják az ünneplést július 14-én: 19 órától az Orient csarnokban lépnek majd fel, ahol stílszerűen a LGT 424-es csatahajó című dala is felhangzik majd.

További információ: www.vasuttortenetipark.hu

A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top