Nyereményjátékok

MáltAktív (X)

Aktív kikapcsolódás a tavasz szigetén

 


Február 2-án nem látta meg árnyékát a barlangjából kibújó medve, így remélhetőleg hamarosan itt a tavasz. De azért ne bízzuk a véletlenre, ha napfényre vágyunk, utazzunk olyan helyre egy kis feltöltődésre, ahol garantált a napsütés. Ilyen hely Málta, ahol állítólag az évnek legalább 300 napján süt a nap. A téli tespedés után pedig biztosan jót fog tenni egy kis szabadtéri mozgás, de miért ne tehetnénk ezt úgy, hogy közben felfedezünk egy aprócska, de varázslatos mediterrán szigetet, Máltát.

Március végétől a Ryanair heti két járatot is üzemeltet Budapest és Málta között így fővárosunkból mindössze kétórányi repüléssel gyorsan oda is érhetünk.


Málta olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a különféle sportok, kalandok és szabadidős tevékenységek kitűnő színhelyévé varázsolják a sziget csopotot. A szerencsés éghajlat, a megfelelő szolgáltatások és infrastruktúra, a sziklákkal és dombokkal tarkított drámai tájak és a vonzó tenger rengeteg sportlehetőséget biztosít az aktív kikapcsolódásra vágyóknak.

A Földközi-tenger közepén elhelyezkedő Málta a mediterrán térség első számú búvárhelyszínévé vált. A máltai vizek közrefogják a Földközi-tenger négy tengeri ökorégióját, tengeri élőfajok széles skáláját vonultatva fel. A mészköves terület és a geológiai törésvonalak közelsége izgalmas tájakat hozott létre – rengeteg kis vízelvezető csatorna, kémény, barlang és szikla található a vízfelszín alatt –, és a különböző hajóroncsok, amelyek némelyike még a második világháborúból származik, újabb dimenzióval gazdagítják a búvárhelyszíneket. A nagyszerű, körülbelül 30 méterig terjedő víz alatti látási viszonyoknak köszönhetően a búvárkodás rendkívüli élményt nyújt.


A többi vízi sport is hasonlóan változatos. Kajakkal fel lehet fedezni a kimagasló sziklákat, a rejtett zugokat, a szurdokokat és a homokos öblöket. Vagy megtehető mindez luxuskörülmények között – egy bérelt jacht vagy saját jacht fedélzetén, a kiváló kikötői és parti szoláltatásoknak köszönhetően. Számos egyéb vízi sportlehetőség van: többféle szabadidős sporttevékenységet lehet folytatni a partokon; a helyi vitorlásklubok rendszeresen tartanak rendezvényeket a parthoz közel optimist és laser vitorlás hajókkal; és rengeteg kihívás várja az adrenalinra vágyókat. Ezek közé tartozik a szörfözés és a kiteboardozás, két felvillanyozó és kemény sport az évnek arra az időszakára, amikor erős széllökések ostromolják Máltát. Ha arra vágyik, hogy némileg pihentetőbb módon szelídítse meg a hullámokat, kipróbálhatja a paddle surfing-et, egy új és igazán egyedülálló sportot, amely a szörfözés és az evezés technikáit ötvözi.

A városokon kívüli gazdag természetet és látványos tájakat gyalog is fel lehet térképezni. A távolságok viszonylag kicsik, ezért akár délutáni sétákat is lehet tenni a völgyeken keresztül vagy a vadregényes part menti tájakon, ahol a természet összeolvad a környéken szétszórtan elhelyezkedő elbűvölő történelmi és kulturális nevezetességekkel. Nagyobb túrákra is van lehetőség, amelyek közül a legélvezetesebb talán a Gozo, a máltai szigetvilág két legnagyobb szigete közül a kisebbik partja mentén haladó négynapos túra – ez Gozo változatos part menti tájain visz keresztül a déli part tenger menti szikláitól az északi part meredélyein és öblein át.


Hasonlóan nagyszerű időtöltés a sziklamászás. A szigetek tele vannak sziklákkal, amelyek egyre népszerűbbek a sziklamászók körében. Két sziklamászásról szóló útikönyv foglalkozik a különféle nehézségi fokú mászási útvonalak részletes leírásával; sportmászási útvonalak tucatjai érhetőek el, és még ennél is több hagyományos mászási útvonalból lehet válogatni. Egy másik csábító lehetőség a deep-water soloing és a bouldering; csak Gozóban, ahol a környezet a legváltozatosabb, több mint 200 deep-water soloing útvonalat alakítottak ki.

A sportosra hangolt napok végén jól esik a megérdemelt pihenés. Erre pedig legjobb egy megfelelő wellness részleggel felszerelt minőségi szálloda, mint amilyen a Seashells Resort at Suncrest, melynek tengerre-néző szobáiból minden reggel megcsodálhatjuk a tengerből előbújó napot. 

Ha a sportok mellett a kulturális események és programok is aktív üdülésre késztetnek, akkor Málta 2018-ban még inkább vonzó úticél lesz a számunkra, mart január 20-tól Valletta, Málta fővárosa Európa Kulturális Fővárosa.

Játssz velünk az értékes nyereményért és nyaralj Máltán!

A nyereményjátékon megnyerhető szuper nyeremény:

A nyereményjátékkal egy darab, két személyre szóló máltai nyaralást nyerhetsz Máltára. Az utazásról a Ryanair gondoskodik két fő részére a Budapest-Málta között közlekedő közvetlen járatán oda és vissza. A szállásról pedig a 4-csillagos Seashells Resort at Suncrest szálloda gondoskodik, egy darab kétágyas szobával amely a reggelit is tartalmazza. A nyereményt csak egyben lehet igénybe venni, át nem ruházható, készpénzre át nem váltható. A nyerteseknek a máltai üdülőhelyi díjat (EUR 0,50/fő/éj) a helyszínen érkezéskor a szállodai bejelentkezés alkalmával kell megfizetniük.

A nyeremény részét képező repülőjegy voucher 2018. március 19-ig váltható be foglalásra, eddig kell a foglalást mind a szállás, mind a légitársaság felé véglegesíteni. Foglalni a szabad helyek függvényében lehet, az alábbi időszakra vonatkozóan: 2018.02.19-2018.08.19, kizárva a húsvéti főszezoni időszakot (2018.03.24-2018.04.08.) és a nyári főszezont (2018.06.01-2018.09.01.). A repülőjegyre vonatkozó nyeremény-vouchert a nyertes a sorsolás után a beazonosítást követően kapja meg emailen. A voucherhez tartozó adatlapot ki kell tölteni, megadva benne a további, angol nyelvű emailes kapcsolattartáshoz az email címet, az utazás választott időpontjait, több alternatívával (az érvényességi időn belül, de a kizárt időszakok kivételével). A kitöltött adatlapot a voucheren megadott email címre kell elküldeni. A nyeremény csak valóságos email címmel vehető igénybe, mert a légitársaság a nyertessel a nyereményről csak emailen és csak angol nyelven tud egyeztetni illetve arról tájékoztatást, visszaigazolást küldeni.

A nyeremény tartalmazza a RyanAir Budapest-Málta és Málta-Budapest járatára két felnőtt repülőjegyét repülőtéri illetékkel és személyenként két darab kézipoggyászt díjmentesen. A nyertes és utastársa egy nagyméretű, legfeljebb 10 kg súlyú kézipoggyászt (legfeljebb 55 cm x 40 cm x 20 cm méretben), valamint egy 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis kézipoggyászt szállíthat személyenként. A kis- és nagyméretű kézipoggyászt is fel lehet vinni az utastérbe, kivéve, ha műveleti okokból a nagy méretű kézipoggyászt a rakodótérben kell elhelyezni. A nyereményjegy esetében is csak online check-in-re van lehetőség térítésmentesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top