nlc.hu
Olimpia 2024
Párizsi olimpia: drámai bronzmeccsen a 4. lett a párbajtőröző Andrásfi Tibor

Párizsi olimpia: drámai végjátékban maradt le a bronzéremről a párbajtőröző Andrásfi Tibor

Másodperceken múlt a dobogós hely a vívónknak.

A párbajtőröző Andrásfi Tibor a ráadástussal elvesztett elődöntője után az utolsó asszójában is hosszabbításban maradt alul, így a 4. helyen végzett a párizsi olimpián.

A bronzéremért az egyiptomi Mohamed el-Szajeddel vívott a BVSC sportolója. Az MTI beszámolója szerint a 21 éves afrikai nagyon sokat mozgott, ugrálós-beguggolós stílusával igyekezett megzavarni a 24 éves ellenfelét. Andrásfi viszont folytatta azt, amit korábban is csinált, igyekezett irányítani, menni előre. Az első három perc után 3-2-re vezetett, de a szünet után az egyiptomi jól kontrázta meg a magyar párbajtőröző támadását, guggolásból szúrt pontosan. Aztán Andrásfi egy szép parád-riposzttal vette vissza a vezetést, majd megint következett a pihenő. Folytatódott a türelmes vívás, Andrásfi egy lerohanással növelte előnyét.

Az idő leteltekor egyenlő volt az állás. Az egyperces hosszabbításban az egyiptomi volt a kedvezményezett, az utolsó 2 másodperc kezdetén továbbra is egál volt. Akkor viszont az egyiptomi tisztán talált, és ezzel az övé lett a bronzérem. Amúgy kedvezményezettként tus nélkül is el-Szajed nyert volna.

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top