nlc.hu
Olimpia 2024
Hámori Luca és Iman Helif bokszmeccse

Hatalmasat küzdött Hámori Luca, végül pontozással a biológiailag férfinak számító, algériai bokszoló nyert

Az 5. helyen végzett ökölvívónk a párizsi olimpián.

Hámori Luca az algériai, biológiailag férfinak számító, a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizárt Iman Helif ellen lépett ringbe a negyeddöntőben, a női 66 kilósok mezőnyében a párizsi olimpián. 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A  23 éves, kőszegi bokszoló elképesztően küzdött, mindent megtett, hogy legyőzze a 2 évvel idősebb ellenfelét, akivel kapcsolatos kétségek és nemzetközi felháborodás ellenére is vállalta a küzdelmet.

Hámori kiválóan helytállt, ám minden pontozóbíró az algériait látta jobbnak minden menetben. Így egyhangú pontozással, 5-0 arányban Iman Helif győzött, ő került a legjobb 4 közé, Hámori Luca pedig első női magyar ökölvívóként az 5. helyen végzett az olimpián.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kőszegiek kiválósága a meccs utáni nyilatkozatában elmondta, hogy igyekezett kizárni a mérkőzésüket övező médiavisszhangot, még az értesítéseket is kikapcsolta a mobilján, hogy készülni tudjon az összecsapásra. Elárulta, ugyanúgy ment fel a ringbe, mint a korábbi két meccsén, és mindent megtett. “Nehéz csatára számíthattam. Szerencsére a teljes médiát, internetet sikerült kizárnom, a telefonomon az összes értesítést kikapcsoltam. Ugyanúgy mentem fel a ringbe, ahogy az előző két meccsen. Boldog vagyok, hogy eljutottam ide, hiszen első magyar női ökölvívóként jutottam el olimpiára, és nemcsak kijutottam, de kettő győztes mérkőzésem is volt. Ennek a meccsnek is élveztem minden egyes percét” – nyilatkozta az M4 Sport csatornának.

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top