Olimpia 2016

Olimpia 2016: Iszonyatos dráma végén Imre Géza ezüstérmes párbajtőrben

Imre Géza drámai csatában 14-10-ről kapott ki a férfi párbajtőr döntőben a koreai Parktól.

Imre Géza az asszó elejétől vezetve, gazdag repertoárjának és hatalmas rutinjának köszönhetően magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést, a hozzá képest fele olyan idős dél-koreai Szang Jung Parkkal szemben. Kétszer is letelt a három perces vívóidő, a második szünetre Géza négy tussal vezetett, ekkor azt hittük, hátra lehet dőlni. A fiatal ellenfélnek azonban valami komolyat súghatott az edzője, mert a harmadik három percben dublé nélkül szerzett sorban hat találatot, összetörve ezzel a magyar csapat negyedik aranyérméhez fűzött reményeinket.

Olimpia 2016: Iszonyatos dráma végén Imre Géza-ezüstérem párbajtőrben

Fenyvessy Csaba és Kulcsár Győző hajdani diadala után tehát még egy ideig várnunk kell a harmadik férfi párbajtőr olimpiai aranyra, hiszen Imre Géza ötödik olimpiáján végül az ezüstöt kapja meg. Mi azt kívánjuk a kiváló sportembernek, hogy ne kísértse élete végéig a riói döntő utolsó harmada.

Imre hatalmas lelkierejét mutatja, hogy közvetlenül asszó után, még a vegyes zónában higgadtan tudott értékelni: “Azt hittem, hogy valahol meg fogom szúrni, de nem találtam sehol.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top