Olimpia 2016

Olimpia 2016: Magyarország hatodik a 200 női gyorsváltóban

Az amerikai csapat győzelmével zárult a 200 méteres női gyorsváltó döntője a riói olimpiai játékokon. A Hosszú Katinkával, Kapás Boglárkával, Jakabos Zsuzsannával és Késely Ajnával felálló magyar csapat a hatodik helyen végzett.

A délutáni előfutamból a magyar csapat az ötödik legjobb időt úszva lépett tovább, este azonban változás történt, ugyanis Verrasztó Evelyn helyett Jakabos Zsuzsanna lett a kvartett első embere az Olimpiai Uszodában.

A magyar csapatból Jakabos Zsuzsanna úszott elsőként. A rajt jól sikerült, Savard és Igarashi rajtolt csak jobban. Ezután a svédek nagyon belekezdtek, az első fordulónál Svédország, Kína, Magyarország a sorrend, Jakabos csupán 13 századmásodperccel volt lemaradva.

A svédek a pálya szélén feljöttek, ők az elsők, USA és Kína a sorrend az első száz méter végén, Jakabos hatodikként érkezett. A második 100 méter első fordulójánál elöl változatlan a felállás, Jakabos hetedikként fordult. A végére Jakabos nyolcadiknak esett vissza, Késely Ajna nyolcadikként indult a mezőny űzésébe. A második váltó első fordulójánál Kína, Svédország, USA volt a sorrend.

A második fordulónál már Kína állt az élen, utánuk USA és Ausztrália, Magyarország továbbra is a nyolcadik helyen. Késely Ajnának végül sikerült megelőznie a japán váltót, közben továbbra is Kína az élen az utolsó fordulónál. Az ausztrálok 400-nál remekül váltva feljöttek az élre, a magyar csapat a hetedik helyen állt, amikor Kapás Boglárka érkezett a vízbe. Eközben Ausztrália, USA és Kína a sorrend az első fordulónál.

500 méternél változatlan a sorrend, miközben az amerikai Maya Dirado tempózik az amerikaknál. Kapás Boglárka tartja a hetedik helyet. Az első 4-5 csapat ellépett a mezőnytől, Kapás Boglárka remek hajrával több testhosszt vert a japán váltóra.

Hosszú Katinka érkezik a medencébe, hetedik helyen váltva. A mezőny eleje már elérhetetlennek tűnő messzeségben, de Hosszúnak még van esélye megfogni a hatodik oroszokat. Ledecky nagyot úszva átveszi a vezetést, az ausztrálok és a kínaiak előtt. Hosszú Katinka közben átveszi a hatodik helyet.
Az utolsó fordulóban USA, Ausztrália, Kanada a sorrend, a kínaiak a negyedikek, Svédország az ötödik, Hosszú Katinka a hatodik helyen.

Ledecky ér be elsőnek, Ausztrália a második, Kanadáé a bronzérem. Hosszú Katinka a hatodik helyre hozta be a magyarokat.

További cikkek a 2016-os olimpia témájában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top