Olimpia 2016

Olimpia 2016: A magyar a legeredményesebb európai csapat

Az olimpia ötödik napja után a magyar csapat ötödik helyen áll az éremtáblázaton. Európában nincs nálunk jobb!

Az olimpia ötödik napján Szilágyi Áron megnyerte a kardozók versenyét, ezzel a magyar csapat ötödik aranyérmét szerezte meg. Szász Emese szintén vívásban győzött, míg Hosszú Katinka immár háromszoros olimpiai bajnok. Mellettük vívásban Imre Géza ezüstérme és Kenderesi Tamás úszásban nyert bronzérme gazdagítja éremtáblázatunkat. Ezzel a káprázatos szerepléssel a magyar küldöttség a legeredményesebb az európai csapatok közül.

Kapás Boglárka negyedik, Ungvári Miklós ötödik és a női 4×200-as gyorsváltó hatodik helyezése gyarapítja olimpiai pontjainkat. A pontversenyben jelenleg a 9. helyen állunk.

Az olimpia éremtáblázatát az Egyesült Államok vezeti 11 arany-, 11 ezüst- és 10 bronzéremmel, Kína a második (10-5-8), Japán a harmadik (6-1-11), Ausztrália pedig a negyedik (5-2-5). A magyar csapat pedig az ötödik helyen áll (5-1-1) a rangos mezőnyben. És az éremgyűjtésnek reményeink szerint még nagyon nincs vége.

Olimpia 2016: a magyar a legeredményesebb európai csapat

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top