Olimpia 2016

Olimpia 2016: Hosszú Katinka országos csúccsal döntős női 200 háton

A riói olimpián Hosszú Katinka több mint egy másodperces előnnyel, magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé a teljes mezőnyt a 200 méteres női hátúszás középdöntőjében.

Az első középfutam versenyzői a német Jenny Mensing, az orosz Anastasiia Fesikova, az izlandi Eyyglo Gustafsdottir, az ausztrál Emily Seebohm, az ukrán Daryna Zevina, a kínai Liu Yaxin, a német Lisa Graf és a kanadai Hilary Caldwell voltak.

A rajttól az ukrán Zevina jött el legjobban, a német Graf viszont lemaradt. Az első fordulónál Fesikova, Seebohm, Caldwell a sorrend. Utóbbi a második fordulónál már az élen állt, mögötte Mensing és Gustafsdottir álltak. Caldwell magabiztosan fordult az utolsó hosszra, ő is lett a befutó Liu és Gustafsdottir előtt. Caldwell ideje több mint egy másodperccel gyengébb Hosszú Katinka ma délelőtti teljesítményénél.

A második középfutamban Hosszú Katinka mellett az orosz Ustinova, a zimbabwei Kirsty Coventry, az ausztrál Belinda Hocking, az amerikai Maya Dirado, a horvát Matea Samardzic, a szintén amerikai Missy Franklin és a kanadai Dominique Bouchard indult.

Hosszú Katinka több mint egy másodpercet vert a második helyezett idejére
Hosszú Katinka több mint egy másodpercet vert a második helyezett idejére

A rajttól Hosszú Katinka jött el elsőként, 25 méternél már egy fejhossz az előnye. Ő is fordult elsőnek, nyomában Ustinovával és Coventryvel. A második hossz felénél bő fél testhossz Hosszú Katinka az előnye, egyedül talán Maya Dirado tudja tartani a lépést. A második fordulónál Hosszú, Dirado, Hocking a sorrend, Katinka tovább növelte az előnyét.

150 méternél is Hosszú fordult elsőként, egy testhossz előnyben, a második Dirado, a harmadik továbbra is Hocking. Katinka tovább növeli az előnyét a hajrában, legjobb idővel jutott tovább a döntőbe. Dirado a második, Hocking a harmadik helyen végzett.

További cikkek Olimpia 2016 témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top