Olimpia 2016

Olimpia 2016: Cseh László ezüstérmes 100 méter pillangón

Elképesztő holtversenyben, hárman lettek ezüstérmesek a 100 méteres pillangóúszás döntőjében.

Cseh László hármas holtversenyben ezüstérmet nyert a 100 méteres pillangóúszás pénteki döntőjében a riói olimpián.  A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy, mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos. A számot a szingapúri Joseph Schooling nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

Cseh 200 méter pillangón a szám világbajnokaként és idei ranglistavezetőjeként csak hetedik lett, így ahogyan ő maga fogalmazott rendkívül mélyről kellett visszajönnie és 100 méteren a negyedik idővel verekedte be magát a döntőbe.

A rajtot viszonylag jól kapta el, negyediknek fordult, majd hatalmas hajrába kezdett, s ugyan látszódott, hogy a győzelemre már nem lehet esélye, de az éremszerzésre igen, végül elképesztő izgalmak közepette második lett.

A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos. A számot a szingapúri Joseph Schooling fölényesen nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

Olimpia 2016: Cseh László

 

 További hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top