Olimpia 2016

Olimpia 2016: A birkózó Bácsi Péter a nyolcaddöntőben

Bácsi Péter technikai tussal nyolcaddöntős a birkózónyitányon a riói olimpián.

A kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában Bácsi Péter technikai tussal felülmúlta kolumbiai riválisát, Carlos Andres Munoz Jaramillót a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 2-es számú Karióka Arénában a Ferencváros világ- és Európa-bajnoka állásból nem tudott eredményes akciót csinálni, de ellenfele második figyelmeztetését követően a parterhelyzetből előbb nagy ívben eldobta négy pontért a dél-amerikai birkózót, majd megpörgette, végül pedig kis ívben ismét “elhajította”, így 1 perc 44 másodperc után elérte a technikai tushoz szükséges nyolcpontos különbséget.

 Bácsi Péter (b) és a kolumbiai Carlos Andres Munoz Jaramillo (j) -  MTI Fotó: Kovács Tamás
Bácsi Péter (b) és a kolumbiai Carlos Andres Munoz Jaramillo (j) – MTI Fotó: Kovács Tamás

Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez várható volt. A verseny érdemi része csak ezután következik” – értékelt röviden Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

Bácsi a legjobb 16 között nagy meglepetésre Daniel Tihomirov Alekszandrovval találkozik, az idei Európa-bajnokságon a 80 kilogrammos súlycsoportban bronzérmes bolgár ugyanis az első fordulóban legyőzte a négy évvel ezelőtt ezüstérmes, 2014-es világbajnok örmény Arszen Dzsulfalakjant.

A magyar birkózó technikai tussal legyőzte ellenfelét, így bejutott a nyolcaddöntőbe. MTI Fotó: Kovács Tamás
A magyar birkózó technikai tussal legyőzte ellenfelét – MTI Fotó: Kovács Tamás

Eredmény:
birkózás, kötöttfogású 75 kg, 1. forduló, a 16 közé jutásért:
Bácsi Péter-Carlos Andres Munoz Jaramillo (kolumbiai) 8-0

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os Olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top