Olimpia 2016

Olimpia 2016: nem hiszed el, mit csinált a verseny előtt a Hosszú Katinkát legyőző úszónő

Néhány órával a 200 méteres hátúszás döntője előtt a munkájával kapcsolatos papírokat intézte az amerikai Maya DiRado, majd olimpiai bajnoki címet szerzett, Hosszú Katinkát megelőzve.

Nemcsak Michael Phelps vonul vissza a riói olimpia után, hanem egy másik amerikai úszó is, Maya DiRado. A 23 éves sportolóra kevesebb figyelem irányult Rio sztárjai mellett, pedig ő is négy éremmel zárt: két aranya mellett egy-egy ezüstöt és bronzot szerzett. Sokszor találkozhattunk a nevével, hiszen azokban a számokban állhatott dobogóra, mint Hosszú Katinka. 200 és 400 méter vegyesen még kikapott az Iron Ladytől, de 200 háton legyőzte.

 A győztes amerikai Maya Dirado, a második helyezett Hosszú Katinka, és a bronzérmes kanadai Hilary Caldwell a női 200 méteres hátúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián.
A győztes amerikai Maya DiRado, a második helyezett Hosszú Katinka és a bronzérmes kanadai Hilary Caldwell a női 200 méteres hátúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián.

Mindig mosolyogva nyilatkozott, szemrebbenés nélkül tűrte, hogy nem rá figyelnek, egy sajtótájékoztató előtt pedig lazán elkezdett vacsorázni, amíg a többi résztvevő megérkezett.
A riói volt az első olimpiája, de egyben az utolsó is, ugyanis már a játékok előtt kiderült, hogy szeptembertől a McKinsey nevű vezetési tanácsadó cégnél fog dolgozni. DiRado a Stanford Egyetemen diplomázott, és nem volt kérdés számára, hogy civilként folytassa.

“Sosem volt célom, hogy az úszásból éljek meg, ezért a váltás felüdülést jelent majd. Egy kicsit jobban meg fogom dolgoztatni az agyam” – mondta még az olimpia előtt. Az elválás aztán persze nem volt ilyen egyszerű, de segített neki, hogy arannyal zárta le pályafutását. “Könnyekkel teli nap volt. Tudtam, hogy ez az utolsó esélyem, de közben élvezni is akartam minden részletét” – fejtette ki.

Dirado elárulta azt is, hogy a pénteki döntő előtt pár órával kellett elküldenie néhány papírt a munkába állásával kapcsolatban. Leendő munkahelyétől ez a válasz jött: “gratulálunk, öröm volt nézni téged”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top