Olimpia 2016

Olimpia 2016: ítéletidőben futott nagy időt Baji Balázs

A férfi 110 méteres gátfutás elődöntőjébe jutott Baji Balázs, akinek az ellenfelek mellett a szakadó esővel is meg kellett küzdenie.

Akkora eső esett Baji Balázs olimpiai futama előtt, hogy a szervezők sokáig várakoztatták a versenyzőket.

Olimpia 2016: ítéletidőben futott nagy időt Baji Balázs

A Nemzeti Sport tudósítása szerint a magyar kirobbant a rajt után, és igazolva jó formáját a táv felére-kétharmadára már olyan pozíciót harcolt ki magának, ami biztos továbbjutást ért. Ehhez a négybe kellett kerülnie. A futamot a spanyol Orlando Ortega nyerte meg 13:32 mp-cel, őt azonban a hajrá métereire már kiengedő Baji követte. Az összes előfutamos időeredményt tekintve holtversenyben a 12. időt futotta. 

A 110 gátas futó az M4 Sportnak azt mondta, jólesett neki a futás, a szélsőséges körülmények ellenére, mivel megpróbálta kizárni az esőt. “Az idővel nem érdemes foglalkozni, a legfontosabb, hogy helyezéssel jutottam tovább, és ennek most nagyon örülök. Sokszor álmodtam már az olimpiai fináléval az utóbbi időben, de most az elődöntőre kell koncentrálnom. Nem hagyhatom elragadtatni magam, hogy a döntőbe is bejuthatok. Ott kell legközelebb még jobbat futni, a maximumnál is többet teljesíteni, és akkor lehet bízni a fináléban.”

 Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top