Olimpia 2016

Olimpia 2016: Hosszú Katinka már kezdi is a felkészülést a tokiói olimpiára

"A 2020-as olimpia reális cél, a 2024-es már messze van, de azon is szeretnék ott lenni" - mondta terveiről a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Hosszú Katinka babonából először nem szerette volna, ha családja a helyszínen szurkol neki a riói olimpián, de örül annak, hogy edzője-férje, Shane Tusup végül meggyőzte. Hihetetlen volt látni, hogy ott vannak a lelátón, így volt teljes az örömöm” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszó a riói Magyar Házban tartott beszélgetésen.

Az is sokat jelent számára, hogy Shane sokszor önkívületben, ahogy fogalmazott, szívrohamközeli állapotban követi a versenyeket a medence mellől, és buzdítja közben. “A 400 vegyes során az utolsó 50 méter alatt láttam ugrálni a parton, és ebből tudtam, hogy a világcsúcson belül vagyok” – emlékezett vissza első aranyérmére.

Katinka elárulta, hogy bár azt ígérte, végül hétfőn mégsem kezdte újra az edzéseket, mert azt a napot még családjával töltötte, de kedden ismét a medencében lesz.

“Imádok úszni, ezért megyek le edzeni az olimpiai faluban is. A 2020-as olimpia reális cél, a 2024-es már messze van, de azon is szeretnék ott lenni. Nagy motivációt jelent, hogy jövőre Budapesten rendezik a világbajnokságot, szeretek a hazai közönség előtt úszni” – mondta terveiről.

Az Iron Lady egyelőre nem tudja, a négy érmen kívül milyen tárgyi emléket visz magával haza Rióból, mert nem volt ideje még beszerezni a szuveníreket, de az olimpia kabalafigurája, Vinicius tetszik neki, egy plüssfigurát mindenképpen eltesz majd.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top