Öltözködjünk

Tavaszi kivilágosodás

Az idei tavaszi szezont a stílusok, a színek, a fazonok bõsége jellemzi. Most mindenki találhat az ízlésének megfelelõt: legyen molett, karcsú, fiatal, netán kissé hippis, komoly vagy konzervatív. Örülhetnek azok is, akik visszasírják lánykoruk divatját: a nyolcvanas évek ruhái kínálják magukat a kirakatokban.

80-as minták

Pöttyös, csíkos, kockás minden mennyiségben.

A 60-as években oly népszerű szemkápráztató pop-art minták is újra hódítanak. Akár szoknyáról, nadrágról, blúzról van szó. Tyúklábmintás nadrág? Miért ne?

Újra itt van Amerika! Mármint a pólókon. A hatvanas évek Amerikája köszön vissza a felsőruházatról: Marilyn Monroe mosolyog ránk az utcán, képregényt olvashatunk a mellettünk állóról a villamoson, angolul tanulhatunk a metrón ülő hátizsákjáról.

Divat a kötött

Amikor már nincs téli zord hideg, de még nyári forróság sem, akkor élhetjük a kötött felsőrészek korszakát. Ez a hurkolt darabunk lehet ujjatlan, lehet galléros, lehet garbós, lehet hosszú vagy rövid ujjú felsőrész, de akár szoknya is, merészebbeknek akár nadrág is szóba jöhet!

Kosztümváltás

A kosztümök most nagy változáson mentek át. Az idei módi a háromnegyedes ujj, a mély kivágás, az egysoros gombolás, és a keskeny bőröv a csípő és a derék kiemeléséhez. A szoknya trapézvonala az ötvenes évek divatját idézi. De szűkre szabott fazonok is láthatók a kosztümaljak között.

Tavaszi színkavalkád

A fekete és a fehér mellé mindenféle szín illik, ezért most újra szeretjük ezeket. A világot viszont idén tavasszal rózsaszínben látjuk. A romantikus lelkeknek külön ajánlott! Táska, nadrág, kendő, cipő, kosztüm – most valamennyi ebbe a kellemes pasztellszínbe bújt. Persze az élénk, a feltűnő is ugyanúgy divat, így az erősebb piros, zöld és lila.

Virág, arany, ezüst

2001-ben is divat az örök szimbólum: a virág. Minden, ami virágmintás, divatos darabként viselhető. Még a virágminta virágmintával is szép, ízléses lehet, ha jól válogatod össze az egyes elemeket. Így hát öltözz bátran tavaszi virágjelmezbe!

Az arany és az ezüst a reneszánszát éli, már nem számít alkalmi viseletnek, nemcsak színházban, fogadáson jelenhetünk meg benne, bátran hordhatjuk őket hétköznapokon is!

Legfontosabb újdonságok

A tölcsérujj, a régi fazonú övek, a különböző nadrághossz, ezek a legújabb módi részletei. Általában a trapéznadrágok a földet súrolják, de a halásznadrág is divat még idén, ha más megjelenésben is, mint az előző években.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top