Öltözködjünk

Minden alkalomra a megfelelõt

A nõi kézitáska funkciójában a férfiruha zsebeinek megfelelõ öltözékkiegészítõ. Már régóta nélkülözhetetlen a nõk számára. Olyannyira, hogy divatja van, és egyáltalán nem mindegy, milyen alkalommal, melyik táskánkkal jelenünk meg. Mint mindig az idei divat is egyszeri és megismételhetetlen.

Táskafajták és alapanyagok

A divatkellékek közül talán a táska árulkodik leginkább tulajdonosáról. A női kézitáskák a mindennapokban és a különleges alkalmakon is hű társai gazdájuknak. Az elmúlt években és ma is, számos más divatkiegészítőhöz hasonlóan, a táskák is igen sok stílust követnek. Az alapanyagok és fazonok rendkívül változatosak.

  • A hétköznapi modellek közt a valódi bőr mellett nagyon sok műbőrt találunk, amelyek újabban hihetetlenül hasonlítanak az eredeti bőrtáskákra. Az is előfordul, hogy egy igényes kidolgozású műbőr modell még árát tekintve is felveszi a versenyt valódi bőr társaival.
  • Számos cég ajánl kötött vagy horgolt technikával készített, illetve farmerből vagy durva vászonból varrt modelleket, melyek jól illenek a lezser öltözékekhez, például a lenvászon együttesekhez.
  • Reneszánszukat élik a szafari stílusú, fonott vagy szőtt gyékény, háncs, és tengeri nád táskák. Ezek lehetnek natúr tónusúak, de élénk színűre festettek is. Megjelentek az etno stílusú vászontáskák is, melyek sokszor hímzéssel díszítettek.
  • A tengerész módi nagyobb méretű válltáskái ugyancsak főként textilből – például erősebb vászonból – készülnek, sötétkék-fehér színtársítással, esetleg ezüst vagy arany díszítőelemekkel. Mind a gyékénytáskák, mind a vászon vagy műanyag tengerész stílusú modellek praktikusak strandoláskor.
  • Az alkalmi retikülök természetesen most is finom kidolgozásúak és mindenképpen aránylag kis méretűek. Készülhetnek bőrből és műbőrből, felületük lehet matt vagy lakkozott, állatbőrt imitáló mintájú, esetleg csillogó, például kis flitterekkel kirakott.

    Színek, fazonok

    A klasszikus hófehér, krémszínű és bézs tónusok mellett hódítanak a pasztellárnyalatok, például a halványlilák és rózsaszínek, a világoskékek, valamint az élénk, feltűnő színek: a narancssárga, a pink, a türkiz. A fazonokat tekintve, a szögletes és a lekerekített szélű, merevebb tartású, illetve a gömbölyűbb formájú, puhább táskák is kedveltek. Ízlésünk szerint választhatunk dobozszerűt, hosszúkás alakú, orvosi táskára emlékeztetőt vagy borítéktáskát.

    Ami a táskák méretét illeti – a miniatűr változatoktól az XXL-es nagyságú táskákig -, amelyekben a fittnesz-felszerelés és több magazin vagy könyv is elfér, minden divat. Nyaraláskor a hátizsákok mellett a testtáskák és az övtáskák a legideálisabbak. Ezekben az útlevél, a pénztárca és a zsebkendő mellett még egy kisebb fényképezőgép is elfér.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top