Öltözködjünk

Napfényes cipõdivat

A híres divattervezõk tavaszi-nyári bemutatóit figyelve észrevehetjük, hogy a lábbelik egyre nõiesebbek lettek. Elmúlt a holdjárónak csúfolt, platformos talpú cipõk korszaka. Az idei modellek különbözõ magasságú, de mindenképpen kecses sarokkal készülnek, orruk pedig finoman lekerekített vagy kifejezetten hegyes.

Finom bőrök

A klasszikus feketén és barnán kívül hódítanak a pasztellszínek, illetve az élénk árnyalatok. Az egyszínű cipők és szandálok mellett kedveltek a különböző mintás felületű lábbelik is. A pöttyös, pepitakockás, tyúkláb mintás, valamint az op-art mintákkal díszített modellek egész öltözékünket feldobják, egyedivé teszik.

Az állatbőröket – például tigris, leopárd, kígyó és krokodil – utánzó, bőrből vagy textilből tervezett cipők továbbra is nagy szerepet kapnak. A bőr alapanyagok rendkívül puhák, mégis gyakran fényes felületűek, időnként metálosan csillogók. A klasszikus körömcipők lehetnek zártak vagy a lábujjaknál, esetleg a saroknál nyitottak.

Formatervezett vonalak

A szandálok igen változatos fazonúak, általában jellemzőek a vékony pántok, melyek gyakran magasan a bokán záródnak vagy egészen a vádliig feltekerhetők. Ismét divat a telitalp, azonban az ilyen cipők is kecses, finoman ívelt vonalúak.

Egyre jobban elterjedtek az úgynevezett utcai papucsok, melyek formájukat és anyagukat tekintve a körömcipőkhöz hasonlítanak. A fiatal lányok kedvence ezen a nyáron nagy eséllyel a reneszánszát élő balettcipő fazon lesz. A lapos talpú cipellőt sokszor bájos masni díszíti. A nadrágos együttesekhez és a hosszú szoknyákhoz idén is választhatunk kényelmes mokaszint. Az eredetileg férfiak által viselt cipőfajta az új trend szerint akár feltűnő színekben – pinkben, pirosban – is pompázhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top