Öltözködjünk

Áttetszõ modellek

Régóta ismerik és alkalmazzák a divattervezõk a kevesebbet mutatni, többet sejtetni elvét. Az áttetszõ kelmébõl készült, vagy a kötött, horgolt ruhanemûk példázzák ezt a legjobban. Az új kollekciókban egyre több ilyen sejtelmes modellt fedezhetünk fel.

Muszlin és organza modellek

A hajszálvékony, finom muszlin és organza az őszi-téli szezonban is jelen volt mint az alkalmi modellekhez viselt blúzok, stólák alapanyaga. A melegebb hónapokban azonban még nagyobb szerepet kapnak ezek a csodálatos kelmék. Ma már nemcsak hosszú és rövid ujjú vagy ujjatlan blúz készül áttetsző kelmékből, hanem mini vagy maxi hosszúságú ruha, sőt hosszúnadrág is. Ezek a modellek gyakran többrétegűek, sőt vannak fregoli, vagyis mindkét oldalukon viselhető ruhák, melyeknek az egyik oldala egyszínű, a másik pedig mintás. A legújabb sláger az áttetsző anyagú strandkendő, ami különféle méretű lehet, így – egy mozdulattal a derekunkra kötve – szexis mini- vagy maxiszoknyát kapunk.

Csupa-csupa lyuk

Bármely korosztály választhat a nyári hónapokban laza mintájú, például kötött vagy horgolt technikával készített felsőrészeket. Csupán a megfelelő fazont kell eltalálnunk. A falatnyi topokat elsősorban a fiataloknak ajánljuk. Azonban az arányos alkatú, érett nők is felvehetnek ilyet egy – a felsőrésszel harmonizáló színű – jó formát adó melltartóval vagy bodyval. Akik szeretnék elfedni karjukat, hordhatnak hosszú ujjú, lezser fazonú, lyukacsos mintájú nyári pulcsit, szintén megfelelő fehérneművel.

Mintha rajtunk sem lenne!

A speciális, pókháló vékonyságú stretch-tüll anyagok is megjelentek a hétköznapi és alkalmi felsőrészek alapanyagaként. Az ilyen anyagú modellek olyannyira a testre simulnak, hogy a legkisebb súlyfelesleget is látni engedik, ezért csak tökéletes alakon állnak jól. Előnyük, hogy kánikulában is ideálisak, mivel úgy érezzük, mintha semmi nem lenne rajtunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top