Öltözködjünk

Topok

A top elnevezés már jó ideje használatos nálunk is. Jelentése - angolul: felsõ - talán akkor lett ismertebb az idegen nyelvet nem beszélõk számára is, amikor a topless divat terjedni kezdett a hazai strandokon. A topoknak idén számtalan fazonú és stílusú változata hódít.

Fazonok

Vannak egyszerű, sportos modellek, amiket elsősorban a tizen- és huszonéveseknek ajánlanak a divattervezők. Ilyen például az ujjatlan atléta fazon. Az eredetileg csak férfiak által viselt atlétatrikó fazont ma már a nők is előszeretettel hordják. A tiszta pamut modellek persze nemcsak fehérek lehetnek, bármilyen élénk egyszínű vagy például nyomott mintával díszített változatuk kedvelt.

Pántos és pánt nélküli…

Egyaránt hódítanak a – kerek, ovális vagy szögletes formában – mélyen dekoltált, valamint a zártabb csónak nyakkivágású modellek. Sok az aszimmetrikus dekoltázsú felsőrész. Nagyon gyakoriak a nyakpántos fazonok is. Ezek lehetnek elöl, illetve hátul megkötősök. A spagetti vállpánt és a néhány ujjnyi széles vállpánt szintén kedvelt, és nem ritka az úgy nevezett amerikai vállas, továbbá az ejtett vállú top sem. A hagyományos rövid ujjú pólók mellett megjelentek a vállat csak éppen takaró, rövid ujjúnak alig nevezhető trikók. Egyes modellek ujja áttetsző, vékony stretch-tüllből készül, ennek köszönhetően nagyon szellős.

Különleges szabásvonalak

A topok sokszor mell alatt elhelyezett szabásvonallal készülnek, ezáltal hangsúlyozzák és kissé teltebbnek mutatják a keblet. A tökéletes alakú, fiatal lányoknak találták ki a divattervezők a parányi felsőket, melyek a hasat arasznyi széles sávban látni engedik – főleg akkor, ha a tophoz csípőnadrágot vagy csípőszoknyát választanak. Ezek a felsőrészek lehetnek vállpántosak és vállpánt nélküli, úgy nevezett csíktopok. A forró kánikulára ajánlják a hátoldalon pántokkal összefogott topokat, melyek általában tetszés szerint köthetők meg a kellő bőségre. A legextrémebb változatok szinte úgy néznek ki, mintha csak elülső oldaluk lenne, ugyanis a szabadon hagyott hátoldalt csupán néhány vékony, csak közelről észrevehető, átlátszó szilikonpánt fogja össze.

Alapanyagok, színek, minták

A felsők közt találunk tiszta pamut, viszkóz, kevert szálú dzsörzé, továbbá vékony műszálas anyagúakat is. Ám ez utóbbiakat is kellemes viselni, mivel, a néhány évtizeddel korábbi elődjeiktől eltérően, alapanyaguk különleges előállításának köszönhetően nem izzadunk meg bennük. Ami a színeket illeti a finom pasztellárnyalatok mellett hódítanak az élénk, feltűnő tónusok, például a narancs, a pink, a türkiz. Az egyszínű topokon kívül óriási a kínálat a mintásakból. Választhatunk op-art mintás (geometrikus formákkal díszített), állatbőr mintát imitáló, csíkos, kockás, kis és nagy pöttyös, valamint graffitivel vagy feliratokkal tarkított, flitterekkel kirakott, sőt bájos állatfigurákat ábrázoló modelleket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top