Öltözködjünk

Móló és vitorla

Ha vízparton nyaralunk vagy csupán egy-két napot töltünk víz mellett, érdemes beszereznünk néhány olyan alapdarabot, amelyben büszkén feszíthetünk, ha esetleg vitorlázni megyünk, illetve a parti sétányon is csinosan sétálhatunk.

Örökzöld darabok 









A tengerészstílusú ruhaneműk előnye, hogy szinte mindig divatosak. A klasszikus kék-fehér színösszeállítás mellett újabban a piros-fehér és a türkiz-fehér is megjelent. A modellek közt sok igazi uniszex darabot fedezhetünk fel. Akik hajóútra készülnek, mindenképpen praktikus, esőtől, széltől jól védő holmikat – széldzsekit, pulóvert, sildes sapkát vagy vászonkalapot csomagoljanak a bőröndbe. A borsos árú világmárkák – például Tommy Hilfiger, Lacoste, Everlast, Lonsdale, Fruit of the Loom – mellett találunk számos kisebb cég által gyártott, de jó minőségű ruhaneműt. Természetesen a fiatalabb korosztály nyugodtan vízre szállhat egyszerű farmershortban vagy -szoknyában és pólóban is.










Lezser elegancia


A vízparti vakációra ajánlott, hagyományos ruhaneműket a tengerészkapitányok egyenruhája ihlette. A sötétkék zakók eredetileg finom posztóból vagy kangarnból (vékony angol gyapjúszövet fajta) készültek, aranyszínű fémgombokkal. A mai változatok lehetnek fénylő lüszter vagy alpakka anyagúak. A sötétkék zakóhoz világoskék ing és hófehér nyakkendő, valamint nadrág dukál. A nők fehér vagy vajszínű komplét vagy kosztümöt választhatnak. A monaco-i hercegi család tagjai rendszerint ilyen öltözékben láthatók, amikor hajóra szállnak. Persze Stephanie hercegnő ilyenkor is a fiatalos, lezserebb változatokat részesíti előnyben; pasztellszínű virágos ruháját blézer nélkül viseli!

Amennyiben csak a partról gyönyörködünk a vitorlásokban, választhatjuk az elegáns, nőies modelleket. Például alakot kiemelő kosztümöt, karcsúsított vonalú ruhát, térd körül végződő, bő szoknyás fazont. A férfiaknak pedig egyenes szárú, élvasalt fehér vászonnadrágot és klasszikus, keresztben csíkos trikót vagy hosszanti csíkos inget ajánlunk, ez utóbbit nem kell végig begombolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top