Öltözködjünk

Formai irányzatok

Az elõttünk álló õszi-téli szezon kosztümjei és nadrágkosztümjei finom, nemes kelmékbõl készülnek. <br>A rendkívül változatos szabású modellek klasszikus eleganciát sugároznak, és kiemelik viselõjük alakját.

Letisztult vonalvezetés, hangsúlyozott nőiesség 







Kattints a képre!
A kosztümök, akár szoknya, akár nadrág tartozik hozzájuk, feltűnően nőiesek. Szabásuk hangsúlyozza az alakot. A blézerek rendszerint karcsúsított fazonúak. Rövidek, alig a derék alá érők vagy csípőt takaró hosszúságúak. Továbbra is tartja magát a gérokk, azaz a hosszított szabású, combközépnél, sőt esetenként térd körül végződő blézerfajta. A gérokk egyenes, enyhén karcsúsított szabású, valamint A-vonalú is lehet. Az egy-, illetve kétsoros gombolás egyaránt kedvelt, azonban számos kosztümkabát csupán egyetlen gombbal záródik. A rever változatos formájú, sok az állógalléros és a gallér nélküli modell is.






Kattints a képre!


Rövid vagy hosszú, szűk vagy bő

A szoknyahosszak általában térd körüliek. De választhatunk mini- és maxialjakat is. A miniszoknyákhoz – ahogy a ’60-as években is – hosszú szárú csizmát ajánlanak a tervezők. Az egyenes szabásúak mellett egyre több a lefelé kissé bővülő, A-vonalú szoknya. Visszatértek a rakott szoknyák és az elöl középen hajtással bővülő modellek. A csípőszoknyák ellentéteként ismét divat a magasított derekú fazon is.








Kattints a képre!
Szinte minden divat!

A nadrágok között sok a csípőig érő. A nadrág szára lefelé fokozatosan szűkülő, egyenes vonalú, trapéz vagy egyenletesen bő, lengő is lehet. A nadrághosszak is változatosak. Divat a hagyományos, cipőre érő hossz, az éppen boka fölött végződő pantalló, illetve a néhány centivel térd alá vagy lábszárközépig érő, alakra simuló vagy bővebb halásznadrág. Ez utóbbihoz szűk szárú csizma dukál. Sok a hajtókás pantalló is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top