Öltözködjünk

Prémek, pomponok, rojtok…

A mai trendekrõl általánosságban elmondható, hogy a hétköznapi és az alkalmi modellek közt már nincs éles határvonal. A legtöbb esetben csupán a ruhanemûk anyaga határozza meg, hogy milyen napszakban, illetve eseményen vehetõk fel.

Természetesen a kiegészítőkkel is alkalmi jelleget adhatunk öltözékünknek







Kattints a képre!
Prémek, pomponok, rojtok…

A következő, hűvösebb hónapokban feltűnnek a valódi vagy műszőrmével díszített kosztümök. A galléron, a zsebek szegélyén és az ujjak szélén elhelyezett prém a kosztüm színével megegyező vagy rokon árnyalatúra festett. Valószínüleg főként a fiatalok körében fognak tetszést aratni a fonalból vagy szőrméből készült pomponokkal díszített kosztümök. Az etno stílusú modellek, illetve a tweed alapanyagú együttesek gyakori díszítői a blézer és a szoknya alját szegélyező rojtok. Sok kosztümkabát készül saját anyagából varrt vagy bőrövvel. A paszpólok is lehetnek bőrből vagy műbőrből. A sportos fazonú kosztümök sokszor cipzárral záródnak, s díszítőelemként, a szabásvonalak mentén is cipzárak találhatók rajtuk.








Kattints a képre!
Klasszikus stílusjegyek
 

Coco Chanel divattervező neve máig fogalom. A róla elnevezett kosztümöt generációk viselték és viselik ma is. A Chanel divatház minimális módosításokkal évtizedek óta kínálja az egyszínű vagy kockás szövetből varrt, egyenes vonalú, térd alá érő szoknyákat és rövid kabátkákat. A Chanel-kosztüm állandó, jellegzetes stílusjegyei a dekoratív fémgombok és a kontrasztos selyempaszpólok. Coco véleménye szerint csak az a modell tekinthető divatosnak, mely széles körben elterjed. A nevét viselő ruhaneműről ez biztosan elmondható!








Kattints a képre!
Cicakendő, stóla, bross


A legegyszerűbb kosztümöt és nadrágkosztümöt is egyedivé, illetve ünnepélyes viseletté tehetjük a jól megválasztott, különleges kiegészítőkkel. A színes sálakat már jó ideje nem csupán a hideg ellen viselhetjük. A muszlinból, organzából, vékony selyemből, viszkózból vagy bőrbarát műszálas kelméből készült sálakból óriási a kínálat. Az egyszínű vagy mintás sálakkal naponta más jellegűvé tehetjük kosztümünket. A szorosan a nyakra kötött, miniatűr cicakendő, a lazán megcsomózott, hosszan lelógó sál, valamint a nagy méretű, dekoratív stóla egyaránt divatos most. A brossokat főként az elegáns öltözékekhez ajánlják. A réz, arany vagy ezüst színű kitűzőket gyakran drágaköveket utánzó, csiszolt üvegdarabkák díszítik. A brossal sálunkat is összetűzhetjük. Mindig ügyeljünk arra, hogy azonos fémből készült ékszert és brosst válasszunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top