Öltözködjünk

Tetõtõl talpig

A farmer igazi uniszex ruhadarab. Férfiak és nõk életkortól szinte függetlenül viselhetik. A nadrág mellett idén is rendkívül kedveltek a farmeranyagból készült dzsekik, blézerek, ingek, mellények, illetve szoknyák, ruhák és öltözékkiegészítõk





Dzsekik, blézerek

A dzsekiknél továbbra is hódít a fémgombokkal záródó, dupla varrásokkal készült, klasszikus rövid fazon. Egyes női farmerdzsekik csupán annyiban különböznek a férfiaknak tervezettektől, hogy szűkebbek és még rövidebbek, általában derékig érők. Ám a divattrendek egyre nőiesebbé válásával a farmermódiban is megjelentek a karcsúsított szabásvonalú modellek. 





A rövid, derékba szabott dzsekik sok szűkítővarrással vannak ellátva. A blézer jellegű változatok érhetnek combközépig, de térd alatt is végződhetnek. Gyakran bőrből vagy saját anyagukból készült öv tartozik hozzájuk. A farmerblézerek hagyományos reverrel és állógallérral is divatosak. Ez utóbbi gallérforma főként a cipzáras modelleknél jellemző. Akik télen is szeretnének kitartani a farmerdzseki mellett, választhatnak műszőrmével bélelt farmer, valamint kordbársony kabátot.


Szoknyák, ruhák 





A farmerszoknyák hossza a mostani divatirányzatokat követi, azaz a szuperminitől a maxiig sokféle. A teljesen szűk, az egyenes vonalú, a kissé trapéz, valamint a hajtásokkal bővülő szabás is jelen van. A csípőszoknyák és a magasított derekú fazonok mellett övszalag nélküli modelleket is választhatunk. A zsebek szokatlan helyeken is felfedezhetők, például az övszalagon vagy a szoknya alján. Újdonság a szabásvonalba helyezett, cipzáras zseb, mely leginkább díszítőelem. A sliccek szintén több helyen lehetnek: elöl középen (főleg a bokáig érő szoknyáknál), hátul, oldalt vagy elöl féloldalt. A farmerruhák közt most az ingruha fazon a legdivatosabb, elsősorban a hat vagy nyolc részből szabott, alakra simuló, elöl végig fémpatentokkal záródó. A térd körül végződő modellek övvel és anélkül is viselhetők.






Ingek, mellények


A hagyományos, lezser szabású, nagyzsebes, férfiing-fazon máig kedvelt – a nők körében is. Azonban az erősen karcsúsított, alakot követő farmeringek is egyre jobban terjednek. A kék és fekete színű női ingek gyakran egészen vékony, puha sztreccsanyagból vannak, melynek csupán felülete hasonlít a farmervászonra. A mellények fazonja vagy a hagyományos öltönymellény szabására emlékeztet – karcsúsított vonalú, hátul állítható pánttal –, vagy olyan, mint a klasszikus, többzsebes, lezser farmerdzseki ujj nélkül. Az extravagáns stílust kedvelő nők akár alkalmi ruhákhoz is felvehetnek farmermellényt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top