Öltözködjünk

Zorro maszkja

Múlt, jelen, Jövõ. Indiana Jones, Tyler, a Harcosok klubjából és Neo a Mátrixból. Akármelyikük jelmezét is ölti magára a pasid, jobb, ha szemmel tartod.





Indiana Jones a múlt

Steven Spielberg Indiana Jones filmjei már klasszikusnak számítanak. A Harrison Ford által alakított vagány figurát szeretné megidézni, a következőket viselje: aránylag széles karimájú barna filckalap, kissé elnyűtt, sötétbarna bőrkabát, világos khaki ing, nyers színű, lezser farmer vagy düftin nadrág – mindez second hand boltban vagy az Ecseri piacon beszerezhető.

Lábbelinek megfelel egy vastag talpú, régebbi bőrcipő. Ne feledkezzünk meg a keresztbe vetett, nagy bőr válltáskáról és a pisztolyokról!


A világ második legjobb gitárosa – a múlt





Woody Allen filmje az 1930-as évek gitárosának, Emmet Raynek állít emléket. A főszereplő Sean Penn természetesen korhű öltözékben próbálja meghódítani a közönséget és a nők szívét. Széles, csúcsos reverű, kétsoros gombolású zakóból és lefelé szűkülő szárú nadrágból álló öltönyt visel. Aki a gitáros stílusában szeretne megjelenni szilveszterkor, választhat vajszínű öltönyt okkersárga vagy bordó inggel, valamint égszínkék öltönyt fehér inggel.

E ruhaneműk second hand üzletből beszerezhetők. Ray jellegzetes öltözékkiegészítője a mintás nyakkendő, a virág-kitűző és a nadrágtartó.
A hajviselet a következő: hátul felnyírt, elöl hosszúra hagyott homloktincsek, oldalra fésülve. 






Harcosok klubja
– a jelen

A D. Fincher rendezte Harcosok klubja súlyos kritikát gyakorol az anyagi javakat felhalmozó fogyasztói társadalomra. A filmnek két főszereplője van. Az Edward Norton által alakított figura vágyai megtestesítőjeként „születik meg” Brad Pitt, azaz a laza stílusú, renitens Tyler, aki mozigépészként és alkalmi pincérként, majd a harcosok klubjának vezetőjeként követi el egyre durvább akcióit. Eközben Norton barátjaként és harcostársaként, s mint időközben kiderül, másik énjeként küzd a filmvásznon – látszólag a külvilággal, valójában saját korlátaival.





A vad Tyler-jelmez kellékei a következők: tűzpiros bőrkabát, lehetőleg kissé karcsúsított szabású, alatta élénk színű, nagy virágmintás vagy levél motívumos ing, melynek fönt is, lent is nyitva hagyjuk több gombját. Az ing helyett képregény mintás vagy fekete rövid ujjú, illetve atlétatrikó fazonú pólót is választhatunk. Ehhez fekete nadrágot, például farmert viseljünk. A rövidre nyírt, összeborzolt hajat zselével állítsuk fölfelé, növesszünk néhány napos borostát, s nem árt egy vagány napszemüveg!






Mátrix
– a jövő

Neo tetőtől talpig fekete öltözékét így koppinthatjuk le: szerezzünk be (katonai ruházati boltból) egy nagy oldalzsebes katonai gyakorló nadrágot. Ezt szereljük fel bőrövekkel: kettő kerüljön a derékra, egy-egy a combokra és kettő – nadrágtartó-szerűen – a felsőtestre. Persze gondoskodjunk a fegyvernek látszó tárgyakról is! Egyszerű, kerek nyakkivágású felsőrészt és hosszú szárú, több csatos bőrcsizmát vegyünk fel. Az öltözéket hosszú, felhajtott gallérú szövetkabáttal társítsuk. Érkezéskor az arc ívét követő, keskeny, sötét napszemüveget viseljünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top