Öltözködjünk

A ruha tavasza

Mindig elegánsabb megjelenést biztosít az "egyberuha", a kétrészes modellek pedig jobban variálhatók. Nehéz döntés...

Kattints a képekre!










 Pillekönnyű álomruhák




A lágy esésű, pillekönnyű nyári ruhák a harmincas évek romantikus divatját elevenítik fel. A lábszárközépnél végződő modellek anyaga lehet selyem, sifon, muszlin, organza, puplin, pamut, krepp vagy vékony lenszövet. Az átlátszó anyagú ruhák dupla rétegűek vagy béleltek. Az egyszínűek mellett rengetegféle fekete-fehér, valamint pasztelltónusú, mintás modellt kínálnak.

A függőleges vagy átlós csíkos, a virágos, a pöttyös és az elmosódott mintás ruha is divat.










Választhatunk spagettipántos vagy szélesebb vállpántos, illetve libegő, fodros rövid ujjal készült modellt. A princessz-fazonú, azaz mell alatti szabásvonalú és a derékba szabott ruhák egyaránt kedveltek. Ugyancsak megjelentek az áttekerős, megkötős fazonok. A modellek mellrészén sokszor redőzött az anyag, ez előnyös kis keblűeknek. A dekoltázs lehet kerek vagy V-alakú, gyakran feltűnően mély. A nyakkivágást és a ruha alját keskeny vagy széles fodor díszítheti. 






Szexi maxi

A térd körül végződő ruhák mellett visszatértek a bokáig érő modellek. A csípőig szűk, onnan trapézvonalban bővülő, az egyenes szabású vagy a bő, lepelszerű, illetve fodros ruhák napközben és esti programokra is felvehetők. Különösen elegáns az aszimmetrikus szabású – féloldalt vállpántos, másik oldalán pánt nélküli –, ferde szoknyarészű ruha.






Feszes fazon, rafinált részletek


Azoknak, akik az alakjukat kiemelő ruhaneműket szeretik, karcsúsított vonalú, mini- és midiruhákat ajánlanak a tervezők. A szűk, ujjatlan, csónaknyakú modellek és a spagetti vállpántos, mélyen dekoltált kombiné-fazon egyaránt divat.






A vagány stílus hívei térdnél végződő, szűk ingruhát választhatnak. Ezek az alakot követő, ujjatlan, rövid vagy hosszú ujjú modellek ma már nemcsak gombokkal, hanem patentokkal, valamint cipzárral is záródhatnak. Igen dekoratív, ha a cipzár ferde irányban fut a ruha elején.

A farmerből vagy sztreccsvászonból varrt ruhák főként szafari-színekben – khaki, barna, drapp és állatbőr mintás –, illetve fekete és fehér színben hódítanak. Tetszés szerint övvel vagy anélkül hordhatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top