Öltözködjünk

Szexistõl a country-ig

Kihívóan szexi topok, hetvenes éveket idézõ, romantikus hangulatú felsõrészek, country stílusú blúzok – ezekkel nyit az nlc tavaszi divatrovata.

Kattints a képekre!

Fodrok, csipkék





Már tavaly megjelentek a cigány lányok jellegzetes viseletére emlékeztető, lenge, áttetsző anyagú – pl. muszlin vagy organza – bő blúzok, melyek vállra lehúzható, gumis dekoltázzsal készültek. A hasonló fazonú tavaszi modellek rendszerint hófehérek, pasztellszínűek, néha élénk árnyalatúak vagy állatbőrmintásak.





A blúzok lehetnek hosszú vagy rövid ujjúak. Az ujj puffos, esetleg egyenes, bő vonalú.

Vannak ujjatlan, vállnál fodros szegélyű modellek is. A csípőt takaró, illetve derékig érő blúzok mellett kedveltek a mell alatt végződők is. A blúzok alja, derékrésze és mandzsettája gyakran több sor gumicérnával összehúzott. A fodrok szegélyezhetik a nyakrészt, de akár a blúz egész felületét beboríthatják. A zsabó szintén jellemző díszítőelem.





Az anyagok általában áttetszőek, de divat az egészen vékony pamutvászon, a krepp, a selyem, a sifon és a csipke anyagú blúz is. Az egyszínűek mellett hódítanak a kis- és nagy léptékű virágmintás modellek.E rendkívül nőies blúzokat azonos anyagból készült, hosszú, fodros szoknyával vagy térdig érő aljjal, sőt farmerral is viselhetjük. Az idei tavasz slágere a széles bőröv, mely derékon és csípőn is hordható, s jól illik a romantikus felsőkhöz.

A fodros blúzok mellett divatosak a férfi ingek mintájára készült, hagyományos gallérú ingek. Ezek általában erősen szűkített vonalúak. Az ingek legjellemzőbb mintája a keskeny, függőleges csíkozás.










Szexi topok 


A már klasszikusnak számító pamutpólók mellett idén sok vékony, gépi kötött trikó közül választhatunk. A pamut és kötött felsők is gyakran tartalmaznak lycraszálat, ezáltal az alakra simulnak.





A hosszú ujjú, a háromnegyedes és a vállat félig szabadon hagyó, „alig rövid ujjú” pólók, valamint az ujjatlan, mélyen dekoltált topok egyaránt hódítanak.

Ami a mintákat illeti, a graffityvel dekorált, a mille fleur (apró virágmintás) és a keleties motívumokkal beborított, valamint a csíkos és pöttyös is jelen van.






Blézerek, kabátkák

Amíg változékony az időjárás, reggel nem indulhatunk el egy felkapni való kiskabát nélkül. A sportos stílus kedvelői most is kitarthatnak a farmerdzseki vagy a vékony bőr-, illetve műbőrdzseki mellett. Ám idén a karcsúsított, rövid blézer a sztár. A nagy rátett zsebekkel készült modellek a hetvenes évek stílusát idézik. Ugyancsak divat a tvinszett, vagyis az azonos anyagú pulcsi-kardigán együttes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top