Öltözködjünk

Rucik és bugyik

Az araboknál nincsenek fürdõruha-gondok: nõk csak felöltözve pancsolhatnak. Aggodalomra semmi ok, azért a strandolni kívánó magyar kismama is megtalálja számítását.

Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!

A terhesség első hónapjaiban még nyugodtan viselhető normál szabású bikini.










A második és a harmadik harmadban azonban már különleges szabású fürdőruhát érdemes választani. Amíg kisebb a pocak, viselhető a köldök fölé érő shortból és topszerű melltartóból álló kétrészes fürdőruha. Az úgy nevezett tankini, vagyis a nadrágból és vállpántos trikóból álló fürdőruha szintén ideális ilyenkor. A tankini felsőrésze gyakran kosaras fazonú, és mell alatt kis húzásokkal bővül.









Egyes modellek elöl szétnyíló fazonúak.


Az egyrészes fürdődresszekből ugyancsak nagy a választék az állapotos nők számára. A princessz-fazonú, azaz mell alatti szabásvonalú, bő tunikaszerűen folytatódó modellek a terhesség végéig hordhatóak.


Szintén viselhetők a harmadik harmadban a shortban végződő egyrészes fürdődresszek, melyeknek az oldalvarrásból induló húzások adnak megfelelő bőséget.





Bőrbarát anyagú fehérneműk A terhesség idején több szempontból is lényeges, hogy a kismamák megfelelő fehérneműt hordjanak. A Triumph és Anita márka speciális kismama modelljei kellemes tapintású, elasztikus anyagból készülnek, így jó közérzetet biztosítanak, és tökéletes tartást adnak, amely az alak megőrzését segíti. 

A rugalmas pamutkeverék alapanyagok a sokadik mosás után sem nyúlnak ki. A finom mikroszálas alapanyagú melltartók gyakran varrás nélküli kosárral készülnek.

A Triump Mamabel Micro Stretch nevű melltartója annyira rugalmas anyagú, hogy a mellel „együtt nő”, azaz egy kosárméretet tágul a terhesség alatt. A várandósság idején gyakori a hát- és derékfájás. Ezért a kismamáknak érdemes terhességi fűzőnadrágot viselni. Az ilyen nadrág a hasrész alján erősebben gumírozott, így tehermentesíti a derekat és a hátat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top