Öltözködjünk

Amit muszáj õsszel

Nincs szeptember sárga falevelek és áttetszõ topok nélkül, nincs október szüret és színes sálak nélkül, és nincs november köd és térdig érõ csizmák nélkül.










Sálhoz a kabátot




Talán nem hangzik túl eredetinek az ősz elején a sálakról szólni, de idén feltűnően sok sálat láthattunk a divattervezők kollekcióiban. Már-már főszerepet kapott ez az öltözékkiegészítő! Persze sálat nemcsak a hideg ellen tekerhetünk a nyakunkra, vállunkra. A kézzel kötött sálak most minden eddiginél hosszabbak és színpompásabbak.







A nyakon többször is körbetekerhető modelleket viselhetjük pulcsihoz, kosztümhöz, sőt még alkalmi ruhákhoz is! A lényeg az, hogy jól válasszunk! Idén akár fordított sorrendben: a sálhoz a kabátot!








Bombázók bomberben


Idén számos kollekcióban megjelent a nők számára tervezett bomberdzseki. E derékig érő modellek természetesen már hétköznapi, utcai viselésre készültek, s az eredeti dzsekinek csupán néhány fő vonását őrizték meg. Az új női bomberek anyaga lehet matt vagy fényes bőr, műbőr, tweed, valamint vízhatlan dzseki anyag. A kabátok gallérját gyakran díszíti szőrme. A modellek között vannak kifejezetten nőiesek is. Egyes szövet modellekhez azonos anyagú szoknya is tartozik.








Áttetsző csodák






Hajszálvékony muszlin, organza, suhogó sifon és különféle necc anyagok – e kelmékből készülnek az ősz legszebb blúzai.

A gyakran kissé áttetsző vagy szinte teljesen átlátszó modelleket ma már nemcsak ünnepi alkalmakon, hanem a hétköznapokon is hordhatjuk, színben illő melltartóval. Az olykor csipkével, illetve fodorral díszített, szupernőies blúzok akár farmerral is társíthatók.



Lássuk a lábat!






A sálhoz hasonlóan a lábbeli is lehet „főszereplője” öltözékünknek. Az új lábravalók közül a térd fölé érő, szűk szárú, magas sarkú csizma érdemel említést. A vékony, puha bőrből vagy textilből készült modellek követik a lábszár formáját, ezáltal hangsúlyozzák a lábat. Miniszoknyával, shorttal és feszes nadrággal is jól mutatnak.
Az alkalmi együttesekhez magas sarkú, vékony pántokból álló szandált választhatunk, melynek pántjai a boka, illetve a lábszár köré tekerhetők. E cipellő csakúgy vonzza a tekinteteket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top