Öltözködjünk

Variációk táskára

A régi alapszabály ma is érvényes: a táska és a cipõ egyezzen színben és alapanyagban is! Bár ez olykor nem kötelezõ. A lényeg, hogy a kiegészítõk stílusa harmonizáljon egymással és az egész öltözékkel.

Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!






Fantáziadús forma- és színvilág

A táskatrend e szezonban igen sokféle fazont vonultat fel. A kisebb-nagyobb méretű, téglatest formájú, a trapéz alakban keskenyedő, illetve a henger formájú táska a leggyakoribb. A modellek általában rövidebb pánttal készülnek, ezért leginkább kézben tartva viselhetők.





A fekete és a sötétbarna mellett a csauszínű, azaz sötét mustár árnyalatú, a rozsdabarna és a bézs táska is hódít. Öltözékünk színének megfelelően választhatunk sötétkék, méregzöld, lila, mélybordó, burgundi vörös vagy tűzpiros modelleket is. Sőt, a hideg hónapokra jellemző sötét tónusok ellenpontjaként a fehér táska is jelen van. 











Továbbra is kedvelt a vadállatok és a hüllők bőrét utánzó mintázat, mely bőr, műbőr, műszőr, illetve textil alapanyagon is megjelenhet.

A hasított bőr és annak utánzata, a művelúr – a ruhaneműkhöz hasonlóan – a táskák alapanyagaként is előfordul.










A bőr és műbőr táskák között vannak vékony csíkokból szőtt változatok, melyekhez azonos technikával készített, színben illő övet választhatunk.


Az egyszínű, illetve a nyomott mintás textilből készült táskák szintén fontos szerepet kapnak most.










A különféle szövet, a farmer, a kordbársony és a bársony mellett megjelentek a természetes árnyalatú, illetve a feltűnő, élénk színű, műszőr modellek is.


A praktikus, mindent elnyelő hátizsákokat régebben kizárólag kirándulásra viseltük. Ám a mai, kisebb méretű, bőrből készült változatokat a hétköznapi, utcai öltözékek kiegészítőjeként is hordhatjuk. E modelleket, valamint az utazótáskaként is használható, nagyobb kézitáskákat dekoratív fémcsatos külsô zsebek és fém emblémák díszíthetik.










A western stílusú, bőr- vagy velúrtáskák jellegzetes dísze a hosszú rojtozás.


Az alkalmi öltözékekhez ajánlott, úgynevezett színházi táskát kis mérete és különleges anyaga – például selyem, bársony – mellett díszítése teszi elegánssá.











A borítéktáskákat valamint a téglatest formájú, alkalmi modelleket hímzések, gyöngyök vagy flitterek dekorálhatják.


A táska vállpántja arany vagy ezüst színű fémlánc is lehet.






A táska színe és anyaga egyes esetekben eltérhet a cipőétől. Például fekete bőrcsizmához választhatunk fekete-fehér pepita szövetretikült. A barna, illetve bézs árnyalatú cipő-táska párosítás is megengedett. Ilyenkor egy rokon színű, mintás sállal hozhatjuk össze a kiegészítőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top