Öltözködjünk

Hímzett holmik hada

Apró, színes virágok, finoman kacskaringózó zöldleveles indák. A nagymama asztali hímzései a new yorki kifutókról köszönnek vissza?

Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!

A hímzett ruhaneműkről eddig elsősorban a különféle népviseletek juthattak eszünkbe. Ám idén több nagy divattervező kollekciójában is feltűntek hímzésekkel díszített modellek.











A felsőrészeket, nadrágokat, alkalmi ruhákat, valamint az öltözék-kiegészítőket egyaránt dekorálhatja hímzés. A motívumok sokfélék. Vannak színpompás, hangsúlyos hímzések, melyek olykor az egész ruhadarabot beborítják és diszkrét változatok is, melyek csak közelről láthatóak, esetleg csak a modell szegélyein futnak körbe, de a ton in ton, vagyis a ruhanemű színével megegyező hímzés is divat.

A minták közt sok a népi ihletésű. Így a hímzett modelleket az etno stílus legújabb megjelenéseként is emlegethetjük.











A felsőrészek között különösen sok a hímzett. A kötött pulóvereken, illetve a vékonyabb anyagú topokon leggyakrabban virágminták jelennek meg.


A blézerek és a kabátok, irhabundák közt is vannak hímzettek.










A nadrágok oldalán vagy alján is lehet hímzett motívum. Ettől a farmer vagy a kordbársony nadrágok egyedi jelleget kapnak.













A finom kelméből varrt alkalmi ruhákon ugyancsak gyakori a hímzett díszítés. Az átlátszó muszlinból és organzából, valamint lágy esésű selyemből készült blúzokon, ruhákon az alapanyaggal rokon színű vagy fénylő hímzések is lehetnek.






Az arany vagy ezüst színű cérnával hímzett motívumokat gyakran apró gyöngyökkel és flitterekkel kombinálják.


A hosszú, nadrágon kívül viselhető, hímzett blúzok a hippi divatot elevenítik fel.








A hímzett módi hatása a divatkellékeken is megjelenik. Egyes divattervezők a vékony bőrkesztyűket, az öveket és a bőr kézitáskákat is hímzéssel dekorálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top