Öltözködjünk

A farmer sem mindig kék!

Az aktuális színtrendeket a világ vezetõ divatszakemberei minden évben meghatározzák. A divatcégek ezeket követve alakítják ki kollekcióikat. Így van ez a farmermárkáknál is. Ám a farmerdivatban léteznek klasszikus árnyalatok.





Színesedés

Ami az idei színeket illeti, széles skáláról választhatunk. A kéknek rengeteg árnyalata van jelen most: az egészen világostól a klasszikus farmerkéken át a mély, úgy nevezett dark blue-ig. Divatosak a szürkés kékek, a türkizes és a majdnem fekete vagy koromfekete változatok. Egyre több a sötétlilába vagy mélyzöldbe hajló kék. A bordó és piros tónusok szintén nagyon kedveltek. Mindezeket a színeket a férfiak ugyancsak viselhetik. A military stílus hatását is felfedezhetjük: sok a khaki, a barna, illetve a terepszínű farmer. Az állatbőr minták pedig eredeti vagy attól eltérő, élénk árnyalatokban jelentkeznek. 







 
Koptatott változatok

Idén az egyik sláger a koptatott farmeranyag. A különböző sötétségű kék, valamint más színű anyagok hagyományos szálkoptatással való világosítása a modell szálirányával megegyező – általában függőleges – vonalú koptatást eredményez. Az őszi-téli kollekciókban számos vízszintes irányban koptatott, úgy nevezett „bajusz-koptatott” nadrág és dzseki szerepel. Gyakran a modelleknek csupán egy részét koptatják, például a nadrág szárának alsó végét.



Kézműves jelleg és csillogás





A koptatás mellett újabban különféle technikákkal teszik egyedivé a farmerek színét. A batikolással nagyon változatos felületek érhetők el. A patchwork – foltvarrás – technikával készített, különböző árnyalatú kis darabokból összeállított farmernadrágok szintén megjelentek. Az egyszínű alapanyagú modellek élénk – például tűzpiros – spray-vel megfújva extrém jelleget kapnak.

A sötét árnyalatú farmerek közt vannak olyanok, amelyeknek egész felületét parányi szemcséjű arany vagy ezüstszínű csillámok borítják be. Az is előfordul, hogy a modelleknek csupán egy-egy részletét díszíti ráfestett csillogó motívum. A diszkóstílus hívei bizonyára örülnek a lakkos felületű farmereknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top