Öltözködjünk

Ékszerdobozunk kincsei

A tökéletes megjelenéshez elengedhetetlen a divatos öltözékhez illõ és egyben az alkalomnak megfelelõ ékszer viselése. A hétköznapokon, illetve ünnepi eseményekkor viselt ékszereknek harmonizálniuk kell egyéniségünkkel, továbbá ruhánk, bõrünk és hajunk színével is.

Divat az ezüst





Munkahelyen vagy hivatalos ügyek intézésekor diszkrétebb modelleket viseljünk. Esti programokra vagy különleges eseményekre azonban bátran választhatunk feltűnőbb, tekintetet vonzó változatokat. Egy ideje reneszánszukat élik az ezüst ékszerek. A mai ezüstgyűrűk, -láncok és fülbevalók többsége már nem színeződik el úgy, mint
a korábban készítettek. Ugyanis tartós és ellenálló ródium bevonattal látják el az ékszereket, ez pedig megakadályozza a feketés elszíneződést okozó ezüst-szulfid réteg kialakulását. Sőt, némelyiket már antiallergén anyaggal is befedik, hogy az érzékeny bőrűek is viselhessenek fémből készült ékszereket.






Finomság és fehérarany


Az ezüstök közül most egyaránt divatosak a finom kidolgozású, vékony, kecses, sodrott, fonott elemekből álló, úgynevezett filigrán ékszerek, valamint a modern stílusú, letisztult vonalvezetésű, gyakran vastagabb, testesebb formájú modellek. Ez utóbbiak sokszor aszimmetrikus alakúak, ám éppoly elegánsak lehetnek, mint a klasszikus formájú ékszerek. Az arany ékszerek szintén rendkívül kedveltek idén. A fiatalok közül is egyre többen hordanak szívesen arany nyakláncokat, illetve szetteket. A jegygyűrűk és az esküvőre ajánlott ékszerek pedig gyakran készülnek teljes egészében – vagy sárgaarannyal kombinálva – fehéraranyból.


Jól formált bizsuk





A nemesfémek mellett igen divatosak a bizsuk is. Számos nagy divatház ajánl saját tervezésű, elegáns bizsukollekciót.
A Christian Dior, Gucci és Estée Lauder bizsuk mind egyedi stílust képviselnek.
A drága- vagy féldrágakövekkel díszített ékszerek ma is borsos árúak, ám
a leleményes bizsugyártók műanyagból és üvegből is készítenek mutatós nyak- és karláncokat, illetve fülbevalókat. 





A legújabb sláger a szerencsekarkötő, mely számos színárnyalatban készül, kőből, fából, valamint üvegből.
A felfűzött kis darabkákból álló karkötőt sokan erőt adó tulajdonságúnak tartják, s többet is viselnek belőle csuklójukon. A fiatalos, hobós ruhákat kedvelő nők idén is választhatnak hosszú, nagy medállal díszített bizsukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top