Öltözködjünk

Az õszi falevelek és a forró italok árnyalatai

A 2003-2004-es télikabát-trend megalkotásakor a klasszikus, elegáns stílus, a sportos, valamint az extravagáns modellek kedvelõire is gondoltak a tervezõk.

Kattints a képre a nagyobb méretekhez!











Akik a zimankós időjárású hónapokban is nőiesen elegánsan szeretnének öltözködni, válasszanak bélelt szövetkabátot. Idén a hosszú – akár bokáig érő – és a rövid modellek is gyakran alakot hangsúlyozó szabásúak.


Akinek karcsú a dereka, bátran viselhet öves kabátot. Széles csípőjűeknek, illetve moletteknek viszont a szintén divatos, hosszú, A-vonalú modellek ajánlottak.

















Az egyszerű fazonok a minőségi alapanyagoknak, valamint az érdekes részleteknek köszönhetően válnak igazán elegánssá. A különleges kidolgozású, nemes kelmék, főként a puha gyapjúszövetek és a természetes szálúnak ható szintetikus anyagok egyaránt gyakoriak.


A kidomborodó felületű buklészövet is megjelent. Hódít a széles, felhajtva is viselhető gallér és a kapucni, mely sokszor prémszegélyes.









Ami a színeket illeti, az őszi falevelek derűs árnyalatai, a világos cappuccino, a kávé-, valamint kakaóbarna is menő. A mintás szövésű, például fekete-fehér kelme szintén kedvelt.

Élénk, feltűnő színekbe öltözve (vagy: Király kék, pompás pink)







Reneszánszát éli a ’60-as, ’70-es évek divatja. Ez a télikabátokon is megfigyelhető.
Az erősen karcsúsított szabású, széles, hegyes végű gallérral készült, nagy gombos – sokszor dupla gombsoros – modellek szemet vonzó, élénk színekben, például királykékben, pirosban, pinkben pompáznak. A tündöklő tónusok lelkünket is felvidítják a borús reggeleken.









Sportosan, kényelmesen





Akik a praktikus szempontokat részesítik előnyben, fiatalos, sportos modelleket viselhetnek. A mindennapi szaladgáláshoz, autóvezetésez ideálisak a rövid dzsekik, melyeket most a hagyományos, vízhatlan anyag mellett már vastag szövetből, farmervászonból és kordbársonyból is kínálnak. A friss trend szerint a derékig vagy csípő alá érő dzsekiket akár maxiszoknyával, valamint sportcipővel vagy lapos sarkú csizmával is társíthatjuk.
Újdonság a sportos-elegáns stílust képviselő, lábszárközépig érő vagy még hosszabb, enyhén karcsúsított fazonú, steppelt dzseki-kabát. Ezt farmer, valamint fiatalos kosztüm fölött is hordhatjuk.








Etnoban eredeti leszel!


A különböző népek jellegzetes viseleteinek díszítőelemeivel ellátott ruhaneműket egységesen etno stílusúnak mondják a divattervezők.
A télikabátok között is találunk etnikus jegyeket magukon hordó darabokat. A valódi irhabundákat és a minőségi műirha kabátokat gyakran díszítik népies, hímzett motívumok, súlytások.

A puha, meleg fonalból kötött, olykor hosszú rojtokkal szegélyezett poncsók szintén ajánlhatók az etno stílus híveinek. Ha több réteg pulcsit vesznek alá, fagyos időben is viselhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top