Öltözködjünk

Báli szezon, báli ruhák

Sokak örömére néhány éve nálunk is újjáéledt a bálozás hagyománya. Noha szombaton rendezték a bálok bálját, az Operabált, még javában tart a báli szezon, mert bálozni nem lehet ám akármikor. És akármiben…





Kattints a képekre, hogy nagy méretben is láthasd!


A hagyomány szerint a nők életkoruk, illetve családi állapotuk szerint választottak báli ruhát. Az elsőbálozók kizárólag fehér ruhát viseltek. Ma már nincsenek ilyen szabályok, hiszen néha az egészen fiatalok is szívesen bújnak feketébe. Ám az elegáns, nagy bálokon ma is, mondhatni, kötelezően hosszú estélyiben illik megjelenni.






Az egyenes vonalú, enyhén bővülő, krémszínű csipkeruha azonos színű béléssel készült. Derékvonalát barna selyemmasni díszíti. Ez a fazon a filigrán alkatúaknak való.

A bronzszínű, rácsozott mintájú, elasztikus estélyi ruha hamis amerikai vállas. Ugyanis vállnál, kétoldalt tüllbetéttel van kiegészítve. Az alakra simuló modellhez rokon színű bizsu, cipő és alkalmi táska illik.







Aki egy szezonban több bálba is hivatalos, az elsőn viselt ruháját egyszerűen megújíthatja egy szoknyaként rátűzött bársony anyaggal.







A fölül szűk, bővülő szoknyás, ezüst-bordó mintás estélyihez elegendő egy 1×1 méteres bordó bársony anyagot venni, s azt a derékon körbetekerve magunkra tűzni. Így elöl kilátszik a szépen hullámzó szoknya.



Továbbra is divatos a klasszikus, bő szoknyás nagyestélyi. Az ilyen fazon szinte mindenkinek jól áll, mivel karcsúsít, és eltakarja a hason vagy combon lévő súlyfelesleget. Különösen kedveltek idén a dupla szoknyás modellek, melyek felső rétege áttetsző.










Aki a hullámzó, türkizkék tenger királynőjeként szeretne pompázni, válasszon ilyen csipke és muszlin kombinálásával készült ruhakölteményt.

A gazdagon húzott felsőrész aszimmetrikus fodros szoknyában folytatódik, hozzá hosszú stóla és halvány türkiz cipő dukál. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top