Öltözködjünk

Táskák és nõk világa

Nincs az a nõ, akinek pici kora óta ne lenne állandó „hozzátartozója” a táska. Lássuk, mikor mit is hordunk és persze, hogy mi az új trend. Figyelem! Férfiaknak is tanulságos!




Férfiaknak örök rejtély, mit is rejt egy nő táskája, hisz sokszor elképzelni sem tudják, hogyan fér ilyen pici helyre olyan sok minden, vagy azt, hogy minek állandóan magunknál tartani 3-4 kilónyi nélkülözhetetlen „valamit”. Pedig tényleg nélkülözhetetlen. A táska – és ez alól az erősebb nem sem kivétel – rengeteget elárul tulajdonosáról.










Retikül

A női táska alkalmibb és sokkal kisebb, sokkal intimebb testvére. Mindig vállon, vagy pánt nélkül, kézben hordható. Ez az a darab, amit egy igazi nő mindig magával visz a mellékhelyiségbe a barátnőjével együtt. Idén, mint mindenben, ezen a téren is hódít a színes. Arany, pink vagy citromsárga – minél feltűnőbb, annál divatosabb.








Válltáska


A válltáskák mérete, agyaga, színe és formája mindig a legkülönbözőbb. Nincs ez másképp idén sem. Ami viszont új, az a műanyag. Már most látni néhány boltban ebből az olcsó, de mutatós anyagból készült darabot, nyárra viszont egészen biztos, hogy sokak vállán látható lesz. Tényleg praktikus, hisz pénztárca kímélő az ára, nem ázik be, teherbíró – gondolván a súlyos „terheket” cipelő nőkre is –, és külcsín terén is igen széles a választék.








Hátizsák

Bármely évszakban laza napjainkon csak előkapjuk a hátizsákot, mert ebből mindenkinek van legalább egy. Hisz sosem megy ki a divatból. Ha viszont újítani szeretnénk és igazán különlegesre vágyunk, idén sürgősen beszerzünk egy nagy mintával, figurával nyomottat. Stílusunktól függően meríthetünk a mesefigurák vagy akár a pár éve igen népszerű, különböző vallások alakjainak világából.








Kézitáska


Talán a leghuncutabb, a legnőcisebb a táskák közül. Nagy és nehéz tárgyak hordozására nem alkalmas, de nem is erre találták ki. Melegebb napokon vagy estéken, mikor csak a pénztárcára van szükségünk, ez a típus a legkézenfekvőbb. Bátran hordhatjuk akár sportos öltözékhez is, a kézitáska még inkább feldobja azt.

Egy ideje felbukkant ennek a „táska a táskában” verziója is, amikor a nagyobb, átlátszó plasztik táskában van egy kisebb bőrből vagy műbőrből. Nagyon mutatós, és akár külön-külön is használhatjuk őket.








Bevásárlótáska

A bevásárlótáskák valójában csak formájuk miatt viselik ezt a nevet, mert anyukánk régi bevásárló szatyrára hasonlít. De a név jelen esetben nem kötelez, hisz nem feltétlenül zöldséget és tojást viszünk ebben a modellben. Legfőbb jellemzői, hogy téglalap alakú, strapabíró anyagból – vászon, műbőr, műanyag, farmer – készül, és nagyon fontos, hogy erős legyen a vállpántja. Ez a típus szintén az idei évnek is nagy slágere lesz. Megjegyzendő, ezzel járnak azok a nők, akiket gyakran látni, hogy kulcskeresés okán kiborítják a táska teljes tartalmát. Ugyanis előnye egyben hátránya: a beláthatatlan mélység.








Csípőtáska

És végül, de nem elfelejtve a táskák legkisebbikét, azonnal magunkra csatoljuk a csípőtáskát, ha olyan tevékenység elé nézünk, ahol szükség van mindkét kezünkre, például egy koncerten. Megjelentek már a csípőtáska legújabb „mutációi” is, mint a kartáska vagy a csuklótáska. Vidám színekben, bőrbarát anyagokból választhatunk. Ám a szemünk mindig legyen rajta, mert ahogy mi, úgy mások is könnyen hozzá férnek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top