Öltözködjünk

Szárnyaló léptek

Háló- vagy fürdõszobánk dísze lehet ez a színes, pillangómintás fonott papucs, fõleg, ha szeretjük természetes alapanyagokból készült tárgyakkal körülvenni magunkat.





A papucs készen vásárolható, ám pár szál színes rafia segítségével egyedivé tehetjük – sőt, a családtagoknak más-más mintával díszíthetjük, így mindenki könnyen megtalálja a magáét.

TIPPEK
1. Ha a természetes, natúr hatást szeretnénk hangsúlyozni, színezetlen rafiával hímezzük a papucsot vagy fagyönggyel egészítsük ki a mintát, például a lepke fejét vagy a szárny rajzolatát.
2. A puha frottírpapucsot kedvelők is alkalmazhatják a lepkemotívumot. Ebben az esetben rafia helyett használjunk hímzőfonalat.

Szükséges kellékek:
fonott papucs
színes rafia
olló, zsákvarró tű





1. A lepketest elkészítése


Tulajdonképpen olyan egyszerű mintáról van szó, hogy sablonra nem is lesz szükségünk. Annál is kevésbé, mivel a papucs fonása közben keletkezett réseket, lyukakat fogjuk kihasználni, mikor azt keressük, hova szúrjuk a tűt – így jóval könnyebb lesz
a varrás. Ami a mintát illeti, készítsünk egy kis gombócot a pillangó fejének zöld rafiából, majd két öltéssel varrjuk ki a potrohát is.

2. A szárnyak hímzése

Narancssárga rafiával hímezzük fel a szárnyakat is. Ha duplán vesszük a szálat, kevesebb öltésre lesz szükségünk, és így plasztikusabb hatást érünk el. Egy öt-hat cm-es szálból kössünk csápot a lepke fejéhez (amely szabadon áll); egy-egy csomót kössünk a végekre. Ha a papucs mérete lehetővé teszi, hímezzünk rá még egy, egészen apró lepkét.





Alapanyagok:
fonott papucs, 980 Ft-tól/pár (Terebess Collection, Kenderkóc)
színes rafia, 571 Ft/50 g (Hobby Művész) 70 Ft/100 g (Kreatív Hobby)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top